Competitive Exams: Medical Science MCQs (Practice-Test 27 of 135)

  1. Which of the following is not associated with Wilson's disease?

    1. Asterixis

    2. Basal ganglia

    3. Cirrhois

    4. Pancreatitis

    Answer: d

  2. Which of the following is not associated with Reye's syndrome?

    1. Coma

    2. Hyperglycemia

    3. Influenza B

    4. Fatty liver tissue

    Answer: b

  3. Emphysema is not linked to which of the following terms?

    1. Blue Bloater

    2. Dyspnea

    3. Liver cirrhosis

    4. Tachycardia

    Answer: a

  4. Guillian-Barre is not linked to which of the following statements?

    1. Infections often present.

    2. Greater initial upper extremity deficits

    3. Increased CSF protein levels

    4. Hypertension

    Answer: b

  5. Pancoast's tumor is not linked to which of the following statements?

    1. Horner's syndrome

    2. Anhidrosis

    3. Cervical plexus involvement

    4. Arthritis

    Answer: d

  6. Wermer's syndrome is considered a?

    1. MEN type I

    2. MEN type II

    3. MEN type III

    4. MEN type IV

    Answer: a

  7. Which of the following is not a cause of acute pancreatitis?

    1. Hyperlipidemia

    2. Ethanol

    3. Steroids

    4. Hypotension

    Answer: d

  8. Which of the following is not directly related with Alzheimer's disease?

    1. Senile plaques

    2. Diabetes mellitus

    3. Tangles

    4. Dementia

    Answer: b

  9. Which of the following is not directly related with Horner's syndrome?

    1. Miosis

    2. Malaise

    3. Ptosis

    4. Anhidrosis

    Answer: b

  10. Which of the following is not directly related with Goodpasture's syndrome?

    1. Hematuria

    2. Anemia

    3. Adrenal atrophy

    4. Hemoptysis

    Answer: c