Competitive Exams: Medical Science MCQs (Practice-Test 3 of 135)

  1. Which of the following is not one of the key steps in the grief process?

    1. Denial

    2. Anger

    3. Bargaining

    4. Rejection

    Answer: d

  2. Which of the following matches the definition: Covering up a weakness by stressing a desirable or stronger trait?

    1. Compensation

    2. Projection

    3. Rationalization

    4. Dysphoria

    Answer: a

  3. Which of the following waveforms is most commonly found with light sleepers?

    1. Theta

    2. Alpha

    3. Beta

    4. Zeta

    Answer: a

  4. Which of the following months matches with an infant first having the ability to sit-up independently?

    1. 4 months

    2. 6 months

    3. 8 months

    4. 10 months

    Answer: b

  5. Object permanence for toddlers develops in this age range?

    1. 5 − 10 months

    2. 10 − 14 months

    3. 12 − 24 months

    4. 15 − 24 months

    Answer: a

  6. Which of the following matches the definition: Attributing of our own unwanted trait onto another person?

    1. Compensation

    2. Projection

    3. Rationalization

    4. Dysphoria

    Answer: b

  7. Which of the following matches the definition: The justification of behaviors using reason other than the real reason?

    1. Compensation

    2. Projection

    3. Rationalization

    4. Dysphoria

    Answer: c

  8. Which of the following matches the definition: Response to severe emotion stress resulting in involuntary disturbance of physical functions?

    1. Conversion disorder

    2. Depressive reaction

    3. Bipolar disorder

    4. Alzheimer's disease

    Answer: a

  9. Which of the following waveforms is most commonly found when you are awake?

    1. Theta

    2. Alpha

    3. Beta

    4. Zeta

    Answer: c

  10. The REM sleep cycle occur approximately every ____ minutes?

    1. 45

    2. 60

    3. 75

    4. 90

    Answer: d