Competitive Exams: Medical Science MCQs (Practice-Test 31 of 135)

  1. Which of the following is the antidote for the toxin Benzodiazepines?

    1. Flumazenil

    2. Methylene blue

    3. Deferoxamine

    4. Alkalinize urine

    Answer: a

  2. Which of the following is the antidote for the toxin Lead?

    1. Naloxone

    2. Nitrite

    3. CaEDTA

    4. Dialysis

    Answer: c

  3. Which of the following is the primary site of activity for the drug Warfarin?

    1. Kidney

    2. Liver

    3. Blood

    4. Heart

    Answer: b

  4. Lansoprazole is not used in which of the following cases?

    1. Gastritis

    2. Peptic Ulcers

    3. Zollinger-Ellison syndrome

    4. Thalamus hypertrophy

    Answer: d

  5. Which of the following drugs is associated with the reaction of Cinchonism?

    1. Valproic acid

    2. Quinidine

    3. Isoniazid

    4. Ethosuximide

    Answer: b

  6. Which of the following drugs is associated with the reaction of hepatitis?

    1. Valproic acid

    2. Quinidine

    3. Isoniazid

    4. Ethosuximide

    Answer: c

  7. Which of the following drugs is associated with the reaction of Stevens-Johnson syndrome?

    1. Valproic acid

    2. Quinidine

    3. Isoniazid

    4. Ethosuximide

    Answer: d

  8. Which of the following drugs is associated with the reaction of Tendon dyfunction?

    1. Digitalis

    2. Niacin

    3. Tetracycline

    4. Fluoroquinolones

    Answer: d

  9. A drug ending in the suffix (pril) is considered a ______.

    1. H

    2. ACE inhibitor

    3. Antifungal

    4. Beta agonist

    Answer: b

  10. A drug ending in the suffix (azole) is considered a ______.

    1. H

    2. ACE inhibitor

    3. Antifungal

    4. Beta agonist

    Answer: c