Competitive Exams: Medical Science MCQs (Practice-Test 34 of 135)

  1. PAH is secreted in which of the following locations?

    1. Distal tubule

    2. Loop of Henle

    3. Collecting tubule

    4. Proximal tubule

    Answer: d

  2. Which of the following is not an anterior pituitary gland secretion?

    1. TSH

    2. GH

    3. Vasopressin

    4. Prolactin

    Answer: c

  3. Thyroid Hormone T3 does not have which of the following functions?

    1. Stimulate bone development and growth

    2. Create beta-adrenergic responses

    3. Cause brain development

    4. Decrease calcium re-absorption

    Answer: d

  4. Hypercalemia has not been linked with which of the following?

    1. Paget's disease

    2. Aldosterone

    3. Sarcoidosis

    4. Malignancy

    Answer: b

  5. Which of the following does not require the pre-cursor progesterone?

    1. Cortisol

    2. Testosterone

    3. ACTH

    4. Aldosterone

    Answer: c

  6. Which of the following is the source cell for the secretion Pepsinogen?

    1. Chief cell

    2. Plasma cell

    3. G cell

    4. Parietal cell

    Answer: a

  7. Which of the following is the primary activator of zymogen secretion?

    1. Somatostatin

    2. Secretin

    3. Acetylcholine

    4. Gastrin

    Answer: c

  8. Which of the following is not a function of Angiotensin II?

    1. Causes release of aldosterone

    2. Causes vasodilation

    3. Causes increased posterior pituitary activation

    4. Elevates blood pressure

    Answer: b

  9. Which of the following is not a function of Progesterone?

    1. Causes increased body temperature.

    2. Causes some smooth muscle relaxation.

    3. Causes increased spiral artery growth

    4. Causes activation of FSH

    Answer: d

  10. Which of the following is not a function of Estrogen?

    1. Causes breast growth.

    2. Causes inhibition of FSH

    3. Increased follicle development

    4. Decreased overall transport proteins

    Answer: d