Competitive Exams: Medical Science MCQs (Practice-Test 35 of 135)

  1. Which of the following is the location where fertilization occurs?

    1. Ovaries

    2. Vagina

    3. Uterus

    4. Fallopian Tubes

    Answer: d

  2. Which of the following terms correspond with the phrase: a woman that is pregnant?

    1. Gravida

    2. Parity

    3. Spermatogonia

    4. Zona pellucida

    Answer: a

  3. Which of the following sign's may indicate pregnancy?

    1. Chadwick's sign

    2. Turner's sign

    3. Virchow's sign

    4. Kock's sign

    Answer: a

  4. Which of the following is not an associated change during the antepartum period?

    1. Increased urination frequency

    2. Increased respiratory requirements

    3. Decreased basal metabolic rate

    4. Goodell's sign

    Answer: c

  5. Which of the following matches the definition: Abnormal placenta development covering the cervix?

    1. Placenta Previa

    2. Abruptio Placentae

    3. Multigravida

    4. Proliferative phase

    Answer: a

  6. Which of the following is not scored with the APGAR?

    1. 0

    2. Heart Rate

    3. Color

    4. Tone

    Answer: a

  7. Which of these is not considered a TORCH infection?

    1. Rubella

    2. Herpes

    3. Cytomegalovirus

    4. Croup

    Answer: d

  8. Which of the following develops into the ejaculatory duct and ductus deferens?

    1. Paramesonephric duct

    2. Mesonephric duct

    3. Sympathetic duct

    4. Parasympathetic duct

    Answer: b

  9. Which of the following is the result of poor fusion between the paramesonephric ducts in females?

    1. Placenta Previa

    2. Bicornuate uterus

    3. Multigravida

    4. Proliferative phase

    Answer: b

  10. Where does spermatogenesis occur?

    1. Seminiferous tubules

    2. Corpus spongiosoma

    3. Prostate gland

    4. Scrotum

    Answer: a