Competitive Exams: Medical Science MCQs (Practice-Test 7 of 135)

  1. Which of the following syndromes corresponds to: A failure of neutrophils to generate an immune response and lab values indicate elevated IgE levels?

    1. Job's syndrome

    2. Wiskott-Aldrich syndrome

    3. Carcinoid syndrome

    4. Mallory-Weiss syndrome

    Answer: a

  2. Which of the following syndromes corresponds to: Right sided valvular disease and diarrhea?

    1. Job's syndrome

    2. Wiskott-Aldrich syndrome

    3. Carcinoid syndrome

    4. Mallory-Weiss syndrome

    Answer: c

  3. Which of the following syndromes corresponds to: Lab values indicate elevated IgA levels and presence of thrombocytopenia?

    1. Job's syndrome

    2. Wiskott-Aldrich syndrome

    3. Carcinoid syndrome

    4. Mallory-Weiss syndrome

    Answer: b

  4. Which of the following syndromes corresponds to: Presence of arthritis and commonly found in males?

    1. Reiter's syndrome

    2. Sjogren's syndrome

    3. Kartagener's syndrome

    4. Ehlers-Danlos syndrome

    Answer: a

  5. Which of the following syndromes corresponds to: Immotile sperm and presence of reoccurring sinusitis?

    1. Reiter's syndrome

    2. Sjogren's syndrome

    3. Kartagener's syndrome

    4. Ehlers-Danlos syndrome

    Answer: c

  6. Which of the following syndromes corresponds to: Presence of arthritis, xerophthalmia and commonly found in females?

    1. Reiter's syndrome

    2. Sjogren's syndrome

    3. Kartagener's syndrome

    4. Ehlers-Danlos syndrome

    Answer: b

  7. Which of the following syndromes corresponds to: Excessive movement occurring at joints and loose skin?

    1. Reiter's syndrome

    2. Sjogren's syndrome

    3. Kartagener's syndrome

    4. Ehlers-Danlos syndrome

    Answer: d

  8. Which of the following syndromes corresponds to: Hematuria, glomerulonephritis and pulmonary dysfunction?

    1. Brown-Sequard syndrome

    2. Thoracic outlet syndrome

    3. Angelman's syndrome

    4. Goodpasture's syndrome

    Answer: d

  9. Which of the following syndromes corresponds to: Presence of ipsilateral motor loss and contralateral spinothalmic tract damage?

    1. Brown-Sequard syndrome

    2. Thoracic outlet syndrome

    3. Angelman's syndrome

    4. Goodpasture's syndrome

    Answer: a

  10. Which of the following syndromes corresponds to: C8/T1 nerve involvement and weakness in hand muscles?

    1. Brown-Sequard syndrome

    2. Thoracic outlet syndrome

    3. Angelman's syndrome

    4. Goodpasture's syndrome

    Answer: b