Arithmetic: Practice Questions Competitive Exams

  1. What is-37 ± 47 equals:

    1. 64

    2. -84

    3. 65

    4. -75

    5. -66

    Answer: b

  2. What is 41% equals:

    1. 4.1

    2. . 41

    3. . 041

    4. . 0041

    5. . 00415

    Answer: b

  3. Add 0.98 + 45.102 + 32.3333 + 31 + 0.00009

    1. 368.573

    2. 210.536299

    3. 109.41539

    4. 99.9975

    5. 80.8769543

    Answer: c

  4. Find 0.12 ÷ 1

    1. 12

    2. 1.2

    3. . 12

    4. . 012

    5. . 0012

    Answer: c

  5. Find (9 ÷ 3) x (8 ÷ 4) =

    1. 1

    2. 6

    3. 72

    4. 576

    5. 752

    Answer: b

  6. What is 6 × 0 × 5

    1. 30

    2. 11

    3. 25

    4. 0

    5. 27

    Answer: d

  7. What is 7.95 ÷ 1.5

    1. 2.4

    2. 5.3

    3. 6.2

    4. 7.3

    5. 7.5

    Answer: b

  8. What is-32 + 7 equals:

    1. -25

    2. 25

    3. -26

    4. 26

    5. 27

    Answer: a

  9. What is-42 + 22 equals

    1. -22

    2. -20

    3. 20

    4. 22

    Answer: b