Percent and Ratios: Practice Questions Competitive Exams

  1. What is 35% of a number if 12 is 15% of a number?

    1. 5

    2. 12

    3. 28

    4. 33

    5. 62

    Answer: c

  2. A computer is on sale for $1600, which is a 20% discount off the regular price. What is the regular price?

    1. $1800

    2. $1900

    3. $2000

    4. $2100

    5. $2200

    Answer: c

  3. A car dealer sells a SUV for $39, 000, which represents a 25% profit over the cost. What was the cost of the SUV to the dealer?

    1. $29, 250

    2. $31, 200

    3. $32, 500

    4. $33, 800

    5. $33, 999

    Answer: b

  4. After having to pay increased income taxes this year, Edmond has to sell his BMW. Edmond bought the car for $49, 000, but he sold it for a 20% loss. What did Edmond sell the car for

    1. $24, 200

    2. $28, 900

    3. $35, 600

    4. $37, 300

    5. $39, 200

    Answer: e

  5. At a company fish fry, ½ in attendance are employees. Employees'spouses are ⅓ of the attendance. What is the percentage of the people in attendance who are not employees or employee spouses?

    1. 10.5%

    2. 16.7%

    3. 25%

    4. 32.3%

    5. 38%

    Answer: b

  6. If 6 is 24% of a number, what is 40% of the same number

    1. 8

    2. 10

    3. 15

    4. 20

    5. 25

    Answer: b

  7. 25% of 400 =

    1. 100

    2. 200

    3. 800

    4. 10, 000

    5. 12, 000

    Answer: a

  8. 22% of $900 =

    1. 90

    2. 198

    3. 250

    4. 325

    5. 375

    Answer: b

  9. Which of the following percentages is equal to 0.45?

    1. 0.045%

    2. 0.45%

    3. 4.5%

    4. 45%

    5. 0.0045%

    Answer: d

  10. Which of these percentages equals 1.25?

    1. 0.125%

    2. 12.5%

    3. 125%

    4. 1250%

    5. 1250.5%

    Answer: c