Statistics MCQs – Basic probability Part 11

201. You are given the following probability distribution: p(-1) = 0.4, p(2) = 0.25, p(3) = 0.15 and p(7) = 0.2. What is E(5X + 2)?

a. 12.5

b. 11.8

c. 14.5

d. 17.0

e. 12.3

Answer: B

202. You are given the following probability distribution: p(-1) = 0.4, p(2) = 0.1, p(3) = 0.2 and p(7) = 0.3. What is E(5X + 2)?

a. 12.5

b. 11.8

c. 14.5

d. 17.0

e. 12.3

Answer: C

203. You are given the following probability distribution: p(-1) = 0.1, p(2) = 0.4, p(3) = 0.3 and p(7) = 0.2. What is E(5X + 2)?

a. 12.5

b. 11.8

c. 14.5

d. 17.0

e. 12.3

Answer: D

204. You are given the following probability distribution: p(-1) = 0.4, p(2) = 0.15, p(3) = 0.25 and p(7) = 0.2. What is E(5X + 2)?

a. 12.5

b. 11.8

c. 14.5

d. 17.0

e. 12.3

Answer: E

205. You are given the following probability distribution: p(-1) = 0.4, p(2) = 0.1, p(3) = 0.3 and p(7) = 0.2. What is V(3X - 1)?

a. 80.0

b. 78.7

c. 99.5

d. 46.8

e. 79.6

Answer: A

206. You are given the following probability distribution: p(-1) = 0.4, p(2) = 0.25, p(3) = 0.15 and p(7) = 0.2. What is V(3X - 1)?

a. 80.0

b. 78.7

c. 99.5

d. 46.8

e. 79.6

Answer: B

207. You are given the following probability distribution: p(-1) = 0.4, p(2) = 0.1, p(3) = 0.2 and p(7) = 0.3. What is V(3X - 1)?

a. 80.0

b. 78.7

c. 99.5

d. 46.8

e. 79.6

Answer: C

208. You are given the following probability distribution: p(-1) = 0.1, p(2) = 0.4, p(3) = 0.3 and p(7) = 0.2. What is V(3X - 1)?

a. 80.0

b. 78.7

c. 99.5

d. 46.8

e. 79.6

Answer: D

209. You are given the following probability distribution: p(-1) = 0.4, p(2) = 0.15, p(3) = 0.25 and p(7) = 0.2. What is V(3X - 1)?

a. 80.0

b. 78.7

c. 99.5

d. 46.8

e. 79.6

Answer: E

210. You are given the following probability distribution: p(-2) = 0.2, p(0) = 0.15, p(2) = 0.6 and p(4) = 0.05. What is E(4X – 1)?

a. 3.00

b. 1.80

c. 3.32

d. 3.80

e. 6.60

Answer: A

211. You are given the following probability distribution: p(-2) = 0.3, p(0) = 0.15, p(2) = 0.45 and p(4) = 0.1. What is E(4X – 1)?

a. 3.00

b. 1.80

c. 3.32

d. 3.80

e. 6.60

Answer: B

212. You are given the following probability distribution: p(-2) = 0.15, p(0) = 0.2, p(2) = 0.61 and p(4) = 0.04. What is E(4X – 1)?

a. 3.00

b. 1.80

c. 3.32

d. 3.80

e. 6.60

Answer: C

213. You are given the following probability distribution: p(-2) = 0.2, p(0) = 0.15, p(2) = 0.5 and p(4) = 0.15. What is E(4X – 1)?

a. 3.00

b. 1.80

c. 3.32

d. 3.80

e. 6.60

Answer: D

214. You are given the following probability distribution: p(-2) = 0.05, p(0) = 0.15, p(2) = 0.6 and p(4) = 0.2. What is E(4X – 1)?

a. 3.00

b. 1.80

c. 3.32

d. 3.80

e. 6.60

Answer: E

215. You are given the following probability distribution: p(-2) = 0.2, p(0) = 0.15, p(2) = 0.6 and p(4) = 0.05. What is V(2X + 3)?

a. 12.0

b. 16.4

c. 10.1

d. 15.0

e. 8.8

Answer: A

216. You are given the following probability distribution: p(-2) = 0.3, p(0) = 0.15, p(2) = 0.45 and p(4) = 0.1. What is V(2X + 3)?

a. 12.0

b. 16.4

c. 10.1

d. 15.0

e. 8.8

Answer: B

217. You are given the following probability distribution: p(-2) = 0.15, p(0) = 0.2, p(2) = 0.61 and p(4) = 0.04. What is V(2X + 3)?

a. 12.0

b. 16.4

c. 10.1

d. 15.0

e. 8.8

Answer: C

218. You are given the following probability distribution: p(-2) = 0.2, p(0) = 0.15, p(2) = 0.5 and p(4) = 0.15. What is V(2X + 3)?

a. 12.0

b. 16.4

c. 10.1

d. 15.0

e. 8.8

Answer: D

219. You are given the following probability distribution: p(-2) = 0.05, p(0) = 0.15, p(2) = 0.6 and p(4) = 0.2. What is V(2X + 3)?

a. 12.0

b. 16.4

c. 10.1

d. 15.0

e. 8.8

Answer: E