Statistics MCQs –Discrete Distributions Part 3

41. It is believed that 75% of STA1000S students got A’s for their final matric exams. Ten students are randomly chosen. What is the probability that at most 7 of the 10 students got A’s for matric?

a. 0.617

b. 0.851

c. 0.972

d. 0.474

e. 0.756

Answer: D

42. It is believed that 75% of STA1000S students got A’s for their final matric exams. Ten students are randomly chosen. What is the probability that at most 8 of the 10 students got A’s for matric?

a. 0.617

b. 0.851

c. 0.972

d. 0.474

e. 0.756

Answer: E

43. Forty percent of the passengers who fly on a certain route do not check in any luggage. The planes on this route seat 15 passengers. What is the probability that at most 9 passengers on a full flight check in their luggage?

a. 0.597

b. 0.966

c. 0.128

d. 0.755

e. 0.278

Answer: A

44. Forty percent of the passengers who fly on a certain route do not check in any luggage. The planes on this route seat 15 passengers. What is the probability that at most 9 passengers on a full flight do not check in their luggage?

a. 0.597

b. 0.966

c. 0.128

d. 0.755

e. 0.278

Answer: B

45. Forty percent of the passengers who fly on a certain route do not check in any luggage. The planes on this route seat 20 passengers. What is the probability that at most 9 passengers on a full flight check in their luggage?

a. 0.597

b. 0.966

c. 0.128

d. 0.755

e. 0.278

Answer: C

46. Forty percent of the passengers who fly on a certain route do not check in any luggage. The planes on this route seat 20 passengers. What is the probability that at most 9 passengers on a full flight do not check in their luggage?

a. 0.597

b. 0.966

c. 0.128

d. 0.755

e. 0.278

Answer: D

47. Thirty percent of the passengers who fly on a certain route do not check in any luggage. The planes on this route seat 15 passengers. What is the probability that at most 9 passengers on a full flight check in their luggage?

a. 0.597

b. 0.966

c. 0.128

d. 0.755

e. 0.278

Answer: E

48. If X ~ B(6, 0.25), what is P(X < 3)?

a. 0.831

b. 0.959

c. 0.756

d. 0.577

e. 0.812

Answer: A

49. If X ~ B(6, 0.40), what is P(X < 5)?

a. 0.831

b. 0.959

c. 0.756

d. 0.577

e. 0.812

Answer: B

50. If X ~ B(7, 0.25), what is P(X < 3)?

a. 0.831

b. 0.959

c. 0.756

d. 0.577

e. 0.812

Answer: C

51. If X ~ B(7, 0.20), what is P(X < 2)?

a. 0.831

b. 0.959

c. 0.756

d. 0.577

e. 0.812

Answer: D

52. If X ~ B(5, 0.50), what is P(X < 4)?

a. 0.831

b. 0.959

c. 0.756

d. 0.577

e. 0.812

Answer: E

53. A study conducted at a certain university shows that 40% of the university’s graduates obtain a job in their chosen field within one year after graduation. 15 graduates are selected at the university at random one year after graduation. What is the probability that at least 8 of them will have found a job in their chosen field?

a. 0.213

b. 0.034

c. 0.390

d. 0.696

e. 0.412

Answer: A

54. A study conducted at a certain university shows that 40% of the university’s graduates obtain a job in their chosen field within one year after graduation. 15 graduates are selected at the university at random one year after graduation. What is the probability that at least 10 of them will have found a job in their chosen field?

a. 0.213

b. 0.034

c. 0.390

d. 0.696

e. 0.412

Answer: B

55. A study conducted at a certain university shows that 40% of the university’s graduates obtain a job in their chosen field within one year after graduation. 15 graduates are selected at the university at random one year after graduation. What is the probability that at least 7 of them will have found a job in their chosen field?

a. 0.213

b. 0.034

c. 0.390

d. 0.696

e. 0.412

Answer: C

56. A study conducted at a certain university shows that 50% of the university’s graduates obtain a job in their chosen field within one year after graduation. 15 graduates are selected at the university at random one year after graduation. What is the probability that at least 7 of them will have found a job in their chosen field?

a. 0.213

b. 0.034

c. 0.390

d. 0.696

e. 0.412

Answer: D

57. A study conducted at a certain university shows that 50% of the university’s graduates obtain a job in their chosen field within one year after graduation. 20 graduates are selected at the university at random one year after graduation. What is the probability that at least 11 of them will have found a job in their chosen field?

a. 0.213

b. 0.034

c. 0.390

d. 0.696

e. 0.412

Answer: E

58. Forty percent of the passengers who fly on a certain route do not check in any luggage. The planes on this route seat 15 passengers. What is the probability that 9 or more passengers on a full flight check in their luggage?

a. 0.610

b. 0.095

c. 0.944

d. 0.404

e. 0.869

Answer: A

59. Forty percent of the passengers who fly on a certain route do not check in any luggage. The planes on this route seat 15 passengers. What is the probability that 9 or more passengers on a full flight do not check in their luggage?

a. 0.610

b. 0.095

c. 0.944

d. 0.404

e. 0.869

Answer: B

60. Forty percent of the passengers who fly on a certain route do not check in any luggage. The planes on this route seat 20 passengers. What is the probability that 9 or more passengers on a full flight check in their luggage?

a. 0.610

b. 0.095

c. 0.944

d. 0.404

e. 0.869

Answer: C