Statistics MCQs-Numerical Descriptive Statistics and Sampling Part 1

  • Previous

1. The following marks are the test 1 marks for 10 randomly selected STA100 students: 67, 34, 98, 78, 76, 55, 80, 49, 91, 66. What is the mean mark for this sample?

a. 69.1

b. 69.4

c. 62.2

d. 70.3

e. 71.5

Answer: B

2. The following marks are the test 1 marks for 10 randomly selected STA100 students: 67, 34, 98, 78, 76, 52, 80, 49, 91, 66. What is the mean mark for this sample?

a. 69.1

b. 69.4

c. 62.2

d. 70.3

e. 71.5

Answer: A

3. The following marks are the test 1 marks for 10 randomly selected STA100 students: 67, 34, 98, 78, 76, 55, 80, 49, 19, 66. What is the mean mark for this sample?

a. 69.1

b. 69.4

c. 62.2

d. 70.3

e. 71.5

Answer: C

4. The following marks are the test 1 marks for 10 randomly selected STA100 students: 67, 43, 98, 78, 76, 55, 80, 49, 91, 66. What is the mean mark for this sample?

a. 69.1

b. 69.4

c. 62.2

d. 70.3

e. 71.5

Answer: D

5. The average mark on a stats test for a class of 25 students was 75%. If the 15 female students in the class averaged 70%, then what did the male students in the class average?

a. 82.5%

b. 79.5%

c. 63.0%

d. 79.6%

e. 71.5%

Answer: A

6. The average mark on a stats test for a class of 25 students was 75%. If the 15 female students in the class averaged 72%, then what did the male students in the class average?

a. 82.5%

b. 79.5%

c. 63.0%

d. 79.6%

e. 71.5%

Answer: B

7. The average mark on a stats test for a class of 25 students was 75%. If the 15 female students in the class averaged 83%, then what did the male students in the class average?

a. 82.5%

b. 79.5%

c. 63.0%

d. 79.6%

e. 71.5%

Answer: C

8. The average mark on a stats test for a class of 25 students was 75%. If the 12 female students in the class averaged 70%, then what did the male students in the class average?

a. 82.5%

b. 79.5%

c. 63.0%

d. 79.6%

e. 71.5%

Answer: D

9. The average mark on a stats test for a class of 25 students was 73%. If the 15 female students in the class averaged 70%, then what did the male students in the class average?

a. 77.5%

b. 80.0%

c. 90.0%

d. 51.0%

e. 71.5%

Answer: A

10. The average mark on a stats test for a class of 30 students was 75%. If the 15 female students in the class averaged 70%, then what did the male students in the class average?

a. 77.5%

b. 80.0%

c. 90.0%

d. 51.0%

e. 71.5%

Answer: B

11. The average mark on a stats test for a class of 25 students was 78%. If the 15 female students in the class averaged 70%, then what did the male students in the class average?

a. 77.5%

b. 80.0%

c. 90.0%

d. 51.0%

e. 71.5%

Answer: C

12. The average mark on a stats test for a class of 25 students was 75%. If the 15 female students in the class averaged 91%, then what did the male students in the class average?

a. 77.5%

b. 80.0%

c. 90.0%

d. 51.0%

e. 71.5%

Answer: D

13. The average final exam mark for a class of 15 stats students was 84%. However, soon after this average was calculated, it was discovered that one of the marks was incorrectly recorded as 75%, when it was in fact 57%. If the marks are corrected, what would the new class average be?

a. 82.8%

b. 83.1%

c. 78.8%

d. 82.5%

e. 71.5%

Answer: A

14. The average final exam mark for a class of 20 stats students was 84%. However, soon after this average was calculated, it was discovered that one of the marks was incorrectly recorded as 75%, when it was in fact 57%. If the marks are corrected, what would the new class average be?

a. 82.8%

b. 83.1%

c. 78.8%

d. 82.5%

e. 71.5%

Answer: B

15. The average final exam mark for a class of 15 stats students was 80%. However, soon after this average was calculated, it was discovered that one of the marks was incorrectly recorded as 75%, when it was in fact 57%. If the marks are corrected, what would the new class average be?

a. 82.8%

b. 83.1%

c. 78.8%

d. 82.5%

e. 71.5%

Answer: C

16. The average final exam mark for a class of 15 stats students was 84%. However, soon after this average was calculated, it was discovered that one of the marks was incorrectly recorded as 80%, when it was in fact 57%. If the marks are corrected, what would the new class average be?

a. 82.8%

b. 83.1%

c. 78.8%

*d. 82.5%

e. 71.5%

17. The average final exam mark for a class of 15 stats students was 84%. However, soon after this average was calculated, it was discovered that one of the marks was incorrectly recorded as 75%, when it was in fact 70%. If the marks are corrected, what would the new class average be?

a. 83.7%

b. 84.4%

c. 82.4%

d. 83.3%

e. 71.5%

Answer: A

18. The average final exam mark for a class of 15 stats students was 84%. However, soon after this average was calculated, it was discovered that one of the marks was incorrectly recorded as 75%, when it was in fact 81%. If the marks are corrected, what would the new class average be?

a. 83.7%

b. 84.4%

c. 82.4%

d. 83.3%

e. 71.5%

Answer: B

19. The average final exam mark for a class of 15 stats students was 84%. However, soon after this average was calculated, it was discovered that one of the marks was incorrectly recorded as 81%, when it was in fact 57%. If the marks are corrected, what would the new class average be?

a. 83.7%

b. 84.4%

c. 82.4%

d. 83.3%

e. 71.5%

Answer: C

20. The average final exam mark for a class of 25 stats students was 84%. However, soon after this average was calculated, it was discovered that one of the marks was incorrectly recorded as 75%, when it was in fact 57%. If the marks are corrected, what would the new class average be?

a. 83.7%

b. 84.4%

c. 82.4%

d. 83.3%

e. 71.5%

Answer: D