General Knowledge MCQs – Commonly Asked Questions for Exams – Must Know Topics and Concepts Part 2

Glide to success with Doorsteptutor material for competitive exams : fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

14. Which of these international tennis events is played on a grass court?

(a) US Open

(b) French Open

(c) Wimbledon

(d) Australian Open

Ans: (c)

15. Who has taken maximum wickets in, one-day internationals?

(a) Shane Warne

(b) Muttiah Muralitharan

(c) Kapil Dev

(d) Wasim Akram

Ans: (b)

16. The 2010 Football World Cup was held in

(a) China

(b) Australia

(c) Japan

(d) South Africa

Ans: (d)

17. Famous Golf player Vijay Singh is from which one of the following countries?

(a) Fiji

(b) Mauritius

(c) Malaysia

(d) Kenya

Ans: (a)

18. Match the following

Match the following

List – I Sports person

List – II Sport/Games

A. Shikha Tandon

1. Badminton

B. Ignace Tirkey

2. Swimming

C. Pankaj Advani

3. Lawn Tennis

D. Rohan Bopanna

4. Snooker

5. Hockey

(a) 3 5 4 2

(b) 2 4 1 3

(c) 3 4 1 2

(d) 2 5 4 3

Ans: (d)

19. Who among the following has created world record in the men’s 100 meters sprint event at 2008 Olympic Games?

(a) Usain Bolt

(b) Churandy Martina

(c) Asafa Powell

(d) Walter Dix

Ans: (a)

20. Which of the following Indian cricketer/s was/were never appointed as captain of the Indian. Test cricket team?

1. S Venkat Raghavan

2. K Srikant

3. Mahinder Amarnath

4. Syed Kirmani

Select the correct answer using the codes given below

(a) 1 and 3

(b) 4 only

(c) 3 and 4

(d) 2 only

Ans: (c)

21. Who among the following became the first Indian to take 16 wickets in a single test match?

(a) Chetan Sharma

(b) Narendra Hirwani

(c) Kapil Dev

(d) Jesu Patel

Ans: (b)

22. The headquarters of International Olympic Committee is at

(a) Lausanne (Switzerland)

(b) Moscow

(c) Los Angles

(d) New York

Ans: (a)

23. The Winter Olympic came into being in

(a) 1912

(b) 1916

(c) 1920

(d) 1924

Ans: (d)

24. Which Indian batsman made three consecutive centuries in his first three Test matches?

(a) Vinoo Mankad

(b) GR Vishwanath

(c) Mohd Azharuddin

(d) SM Gavaskar

Ans: (c)

25. The term ‘Butterfly Stroke’ is associated with

(a) Kabaddi

(b) Wrestling

(c) Swimming

(d) Boxing

Ans: (c)

26. Which of the following countries has not been a host of Asian Games?

(a) Philippines

(b) Thailand

(c) Iran

(d) Pakistan

Ans: (d)