📣 From 2020 AIIMS exam has been merged with NEET.

AIIMS Solved Paper 2008 (Part 10 of 20)

Doorsteptutor material for AIIMS is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of AIIMS.

  1. Plastic Wrapper Of Surgical Syringe Should Be Discarded In?
    1. Blue Bag
    2. Black
    3. Yellow
    4. Red

    Answer: b

  2. False About Ddt Is?
    1. Contact Poison
    2. Residual Effect Lasts For 18 Moths
    3. Causes Immediate Dath
    4. Permethrin Has Synergistic Action

    Answer: c

  3. All Are Larva Control Measures Except?
    1. Gambusia
    2. Intermittent Irrigation
    3. Ddt
    4. Paris Green

    Answer: c

  4. Not A Part Of Safe Strategy?
    1. Azithromycin
    2. Vit A Supplementation
    3. Face Wash
    4. Sanitation

    Answer: b

  5. Goals Of National Population Policy Are A/E?
    1. Bring Down Tfr To Replacement Level By 2015
    2. Decrease Imr To
    3. Decrease Mmr To
    4. 100 % Registretion Of Birth Death And Pregnancy

    Answer: n/a

  6. Best Index Of Contraceptive Efficacy Is?
    1. Pearl Index
    2. Chandelers Index
    3. N/A
    4. N/A

    Answer: a

    Answer: n/a

  7. Test For Efficacy Of Pasteurisation Of Milk Is?
    1. Methylene Blue Test
    2. Phosphatase Test
    3. N/A
    4. N/A

    Answer: b

  8. Incineration Is Not Done For?
    1. Waste Sharp
    2. Cytotoxic Dugs
    3. Human Anatomical Waste
    4. N/A

    Answer: a

  9. Cyclo Developmental Life Cycle Is Seen In?
    1. Filaria
    2. Malaria
    3. Yellow Fever

    D, Plague

    Answer: a

  10. True About Npu?
    1. It Gives Idea About Quality Of Protein
    2. It Is The Ratio Of Total Nitrogen Retained By Total N2 Intake Multiplied By 100
    3. N/A
    4. N/A

    Answer: b

Developed by: