📣 From 2020 AIIMS exam has been merged with NEET.

AIIMS Solved Paper 2008 (Part 15 of 20)

Doorsteptutor material for AIIMS is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of AIIMS.

  1. Recurrent Gist Is Diagnosed By?
    1. Pet Scan
    2. Mibg
    3. Mri
    4. Usg

    Answer: a

  2. Nicoladoni՚s Sign Is Also Known As?
    1. Branhams Sign
    2. Murray Sign
    3. N/A
    4. Frei Sign

    Answer: a

  3. Not A Complication Of Total Parenteral Nutrition?
    1. Congestive Cardiac Failure
    2. Metabolic Bone Disease
    3. Essential Fatty Acid Deficiency
    4. Hypophosphatemia

    Answer: n/a

  4. Surgery Not Done In Morbid Obesity?
    1. Ileal Transposition
    2. Pancreatico Biliary Diversion
    3. Sleeve Gastrectomy
    4. Gastric Bypass

    Answer: a

  5. A Person With Multiple Injuries Develops Fever Tachycardia Tachypnea And A Periumbilical Rash. Diagnosis Is?
    1. Fat Embolism
    2. Pulmonary Embolism
    3. N/A
    4. N/A

    Answer: a

  6. Glomus Tumour Is Seen In?
    1. Pituitary
    2. Adrenal
    3. Liver
    4. Finger

    Answer: d

  7. Hunterian Ligature Is Used In?
    1. Varicose Vein
    2. Popliteal Aneurysm
    3. Av Malformation
    4. Limb Ischemia

    Answer: c

  8. Treatment Of Medullary Carcinoma Thyroid?
    1. Surgery Alone
    2. Radioiodine Ablation
    3. Surgery And Radiotherapy
    4. Chemo And Radiation

    Answer: a

  9. In A Patient Of Carcinoma Breast Supraclavicular Lymph Nodes Are Positive For Metastasis. Stage Is?
    1. II
    2. IIIb
    3. IIIc
    4. Iv

    Answer: c

  10. Best Test To Diagnose Gerd And Quantify Acid Output Is?
    1. Esophagogram
    2. Endoscopy
    3. 24 Hour Ph Monitoring
    4. Manometry

    Answer: c

Developed by: