📣 From 2020 AIIMS exam has been merged with NEET.

AIIMS Solved Paper 2008 (Part 17 of 20)

Doorsteptutor material for AIIMS is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of AIIMS.

  1. A 2yr Old Child Brought To Emergency At 3 Am. Child Has Barky Cough And Stridor Only While Crying. Narmal Hydration Rr-36/Min T − 39.6 C. What Will Be Your Next Step?
    1. Racemic Epinephrine Nebulisation
    2. High Dose Dexamethasone Inj
    3. Nasal Was For Influenza/Rsv
    4. Antibiotics And Blood Culture

    Answer: b

  2. Bad Prognostic Factor For All Is?
    1. Age 2 − 8 Years
    2. Tlc
    3. N/A
    4. N/A

    Answer: n/a

  3. In Mc Roberts Manoeuvre Hip Is Flexed Against Mothers Abdomen. This Leads To Injury Of Which Nerve?
    1. Lumbosacral Trunk
    2. Obturator N
    3. Femoral N
    4. Lateral Cutaneous N Of Thigh

    Answer: d

  4. All Are Done In Management Of Shoulder Dystocia Except?
    1. Fundal Pressure
    2. Mc Roberts Manoeuvre
    3. Suprapubic Pressure
    4. Wood S Manoeuvre

    Answer: a

  5. A 25 Year Old Married Nullipara Undergoes Laproscopic Cystectomy For Ovarian Cyst Which On Histopath Reveals Serous Ovarian Adenocarcinoma. What Should Be The Next Management?
    1. Serial Ca-125 And Follow Up
    2. Hysterectomy And Salpingooophorectomy
    3. Hysterectomy + Radiotherapy
    4. Radiotherapy

    Answer: b

  6. Safest Vasopressor In Pregnancy Is?
    1. Ephedrine
    2. Phenylephrine
    3. Methoxamine
    4. Mephentine

    Answer: a

  7. Fallopian Tube Dysmotility Is Seen In?
    1. Noonan Syn
    2. Turner Syn
    3. Kartagener Syn
    4. Marfan Syn

    Answer: c

  8. All Of The Following Investigations Are Used In Figo Staging Of Carcinoma Cervix Except?
    1. Cect
    2. Ivp
    3. Cystoscopy
    4. Proctosigmoidoscopy

    Answer: a

  9. Clue Cells Are Found In?
    1. Candidial Vaginosis
    2. Bacterial Vaginosis
    3. Trichomoniasis
    4. N/A

    Answer: b

  10. Best Indicator Of Ovarian Reserve Is?
    1. Fsh
    2. Estradiol
    3. Lh
    4. Fsh/Lh Ratio

    Answer: a

Developed by: