📣 From 2020 AIIMS exam has been merged with NEET.

AIIMS Solved Paper 2008 (Part 4 of 20)

Doorsteptutor material for AIIMS is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of AIIMS.

  1. Phosphorlase B Is Inhibited By?
    1. Atp
    2. Amp
    3. Glucose
    4. Calcium

    Answer: c

  2. In Metabolism Of Xenobiotics All Of The Followin Reactions Occour In Phase One Except?
    1. Conjugation
    2. Reduction
    3. Hydrolysis
    4. Oxidation

    Answer: a

  3. Which Is Not A Second Messenger?
    1. Amp
    2. Guanyl Cyclase
    3. Dag
    4. Ip3

    Answer: b

  4. Structure Of Proteins Can Be Determined By All Except?
    1. Mass Spectrometry
    2. Nmr Spectrometry
    3. Hplc
    4. N/A

    Answer: c

  5. Functions Of Thiamine?
    1. Co Enzyme Of Pyruvate Dehydrogenase And Alpha Keto Dehydrogenase
    2. Co Enzyme Of Trans Ketolase
    3. N/A
    4. N/A

    Answer: a

  6. Replacin Alanine By Which Amino Acid Will Increase The Absorbance Of Proteins At 280nm?
    1. Leucine
    2. Tryptophan
    3. Proline
    4. Arginine

    Answer: b

  7. Thalidomide Is Not Used In?
    1. Hiv Related Neuropathy
    2. Erythema Nodosum Leprosum
    3. Aphthous Ulcer
    4. Bechets Ds

    Answer: a

  8. Drugs Used For Detrusor Instability Are All Except?
    1. Flavoxate
    2. Solifenacin
    3. Duloxetine
    4. Tiaperetide

    Answer: c

  9. Which Is Not An Alkylating Agent?
    1. Cyclophosphamide
    2. Busulphan
    3. 5fu
    4. Melphalan

    Answer: c

  10. Ifosfamide Belongs To Which Class?
    1. Alkylating Agent
    2. Anti Metabolite
    3. Taxanes
    4. Antibiotics

    Answer: a

  11. Doc For Refractory Histiocytosis?
    1. Cladarabine
    2. Fludarabine
    3. Cytosine Arabinoside
    4. High Dose Methotrexate

    Answer: d

  12. Tnf Alpha Inhibitors Are Contraindicated In?
    1. Sle
    2. Seronegative Spondyloarthritis
    3. Psoriatic Arthritis
    4. Rheumatoid Arthritis

    Answer: a

  13. True About Alpha Subunit Of G Protein?
    1. Has Gtpase Activity
    2. N/A
    3. N/A
    4. N/A

Developed by: