📣 From 2020 AIIMS exam has been merged with NEET.

AIIMS Solved Paper 2009 (Part 1 of 21)

Doorsteptutor material for AIIMS is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of AIIMS.

  1. Noble Prize Recently Given For The Discovery Of:
    1. Rnai
    2. Beta Transcription Factor
    3. Mitochondrial Dna
    4. Lipoxins

    Answer: a

  2. Semen Stains On Clothes Identified By:
    1. Spectrometry
    2. Uv
    3. Infrared Rays
    4. Magnifying Lens

    Answer: c

  3. Section 377 Deals With:
    1. Unnatural Offences
    2. Rape
    3. Incest
    4. Adultary

    Answer: a

  4. Lipid Detection In Frozen Sample With:
    1. Oil Red O
    2. Mucicaramine
    3. Pas
    4. N/A

    Answer: a

  5. Odd՚s Ratio/Confidence 95 % Limits (Table) In Risk Factor Association:
    1. A Has Highest Risk Ass
    2. B Has Highest
    3. C Has Highest
    4. All Have Equal Association

    Answer: n/a

  6. Ppv Value:
    1. 54 %
    2. 47 %
    3. 17 %
    4. 97 %

    Answer: a

  7. Drug Addicts Iv Most Commonly Asss With Which Bacteria:
    1. Kleibsella
    2. Staph Aureus
    3. Pseudomonas
    4. E Coli

    Answer: b

  8. Recall Bias Most Commonly Ass Which Study Design:
    1. Case Control
    2. Cohort
    3. Cohort-Case Control
    4. Croos Sectional Study

    Answer: a

  9. Hyperkalemia Without Ecg Changes Treated With Al Except:
    1. Calcium Gluconate
    2. Salbutamol
    3. Na Bicarbonate
    4. Insulin With Dextrose

    Answer: c

  10. Hypertrophic Pyloric Stenosis Ass With:
    1. Hypokalemic Alkalosis
    2. Hyperkalemic Alkalosis
    3. Hypokalemic Acidosis
    4. Hyperkalemic Acidosis

    Answer: a

Developed by: