📣 From 2020 AIIMS exam has been merged with NEET.

AIIMS Solved Paper 2009 (Part 10 of 21)

Doorsteptutor material for AIIMS is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of AIIMS.

  1. Best Marker For Dyslipidemia
    1. Tg And Cholesterol
    2. ldl/Hdl Ratio
    3. Ldl/Cholesterol
    4. Apo A1

    Answer: b

  2. Radiation Induced Necrosis Of Brain-Most Sensitive:
    1. Ct
    2. Mri
    3. Pet
    4. Biopsy

    Answer: c

  3. Defective Dna Repair Is Ass E
    1. Xeroderma Pigmentosum
    2. Albinism
    3. N/A
    4. N/A

    Answer: a

  4. Treatment Of Choice In Genital Wart In Pregnancy
    1. Salicylic Acid With Lactic Acid Solution
    2. Podophylotoxin
    3. Imiqimod
    4. Cryotherapy

    Answer: d

  5. True In Asthma.
    1. Increased Frc Reduced Residual Volume
    2. Increased Frc Incrased Residual Vol
    3. Reduced Frc Reduced Residual Volume
    4. Reduced Frc Incrased Residual Vol

    Answer: a

  6. Which Of Them Is Not A Personality Disorder?
    1. Sensation Seeking
    2. Neurotism
    3. Pleasure
    4. Problem Solving

    Answer: d

  7. Nitrates Not Used In
    1. Chf
    2. Cyanide Poisoning
    3. Esophageal Spasm
    4. Renal Colic

    Answer: d

  8. Third Nerve Palsy With Normal Pupillary Reaction.
    1. Aneurism
    2. Diabetes
    3. Trauma
    4. Raised Ict

    Answer: b

  9. Lynch Syndrome Associatd Wd?
    1. Breast, Colon, Ovary
    2. Breast, Endomet, Ovary
    3. Breast, Colon, Endomet
    4. Colon, Endomet, Ovary

    Answer: b

Developed by: