📣 From 2020 AIIMS exam has been merged with NEET.

AIIMS Solved Paper 2009 (Part 11 of 21)

Doorsteptutor material for AIIMS is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of AIIMS.

  1. Head Ache With Bitemporal Hemianopia With Vision … Seen With
    1. N/A
    2. Trauma
    3. Chiasmal Lesions
    4. B/L Cavernous Lesions

    Answer: c

  2. Weakest Area Of Sclera …
    1. Behind Rectus Insertion
    2. Limbus
    3. Equator
    4. Infront Of Rectus

    Answer: a

  3. Sumthng Dat Is Consistent, ________And Subject To Change?
    1. Knowledge
    2. Cultural Belief
    3. Attitude
    4. Practise

    Answer: b

  4. Not Felt With P/R Examination
    1. Anorectal Ring
    2. Prostate
    3. Ureter
    4. Bulb Of Penis

    Answer: c

  5. Injury To Head Of Fibula, All Are Involved Except:
    1. Common Peroneal N
    2. Superficial Peroneal
    3. Anterior Tibial
    4. Tibial

    Answer: d

  6. Deep Peronela Nerve Sensory Innervation
    1. 1st Web Space
    2. 5th Web Space
    3. Antero Lateral Dorsum Of Foot
    4. Lateral Part Of Leg

    Answer: a

  7. History Of Nasal Congestion And Pain Around Medial Canthus With Rigt Sided Proptosis, Chemosis Defective Right Gaze … Fever …
    1. Cavernous Sinus Thrombosis
    2. Orbital Cellulitis
    3. Ethmoid Sinusitis
    4. Orbital Apex Synd

    Answer: b

  8. A Child Presents With Periosteal Reaction, Fever, Esr Raised After 1 Month Trauma. Inv Of Choice
    1. Mri
    2. Pet
    3. Ct Scan
    4. Core Biopsy

    Answer: d

  9. Transtentorial Herniation Results In All Except
    1. Ipsilateral Hemiparesis
    2. Ipsilateral Oculomotor Paresis
    3. Decerbration
    4. Cheyne Stokes Resp

    Answer: a

  10. Drug Not Used In Chf.
    1. Ntg
    2. Spironolactone
    3. Nisiritide
    4. Trimetazidine

    Answer: d

  11. Sudden Thunderclap Headache, Unconsciousness, Ipsilateral, Dilated Pupil Due to
    1. Acute Ischemia Of Midbrain
    2. Acute Aneurysmal Hemorrhage
    3. Menngitis
    4. Brain Stem Encephalitis

    Answer: a

  12. Rib Notching Is Seen In A/E
    1. Bt Shunt
    2. Pulmonary Atresia Wd Vsd
    3. N/A
    4. Watersons Shunt

    Answer: n/a

Developed by: