📣 From 2020 AIIMS exam has been merged with NEET.

AIIMS Solved Paper 2009 (Part 13 of 21)

Doorsteptutor material for AIIMS is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of AIIMS.

  1. Premature Baby 1.5kg 32 Wks Born With Emergency CS Now Develops Resp. Distress With Grunting. Best Management:
    1. Moist Oxygen Through Headbox
    2. Mechanical Ventilation
    3. C-Pap
    4. Surfactant Therapy Plus Mechanical Ventilation

    Answer: d

  2. True About Burkitt՚s Leukaemia:
    1. Cd 34 And Surface Ig Both + Ve
    2. Cd 34-But Surface Ig +
    3. Cd 34 + But Surface Ig-
    4. Both Negative

    Answer: n/a

  3. Type Of Anaemia Caused By Ileocaecal Tb:
    1. Iron-Deficiency
    2. Megaloblastic
    3. Sideroblastic
    4. Normocytic Normochromic

    Answer: b

  4. Not A High Risk Factor For Cholangio Ca:
    1. Cl Sinensis Infestation
    2. Ulcerative Colitis
    3. Chronic Typhoid
    4. Choledocholithiasis

    Answer: c

  5. Which Is Not A Prodrug:
    1. Fosinopril
    2. Enalapril
    3. N/A
    4. Lisinopril

    Answer: d

  6. Not A Common Cause Of Vasculitis In Adults:
    1. Giant Cell Arteritis
    2. Pan
    3. Kawasaki Disease
    4. Hsp

    Answer: c

  7. Not True About N. Gonorrhoeae:
    1. Exclusive Human Pathogen
    2. Acute Urethritis Is Mc Maifestation In Males
    3. All Strains Are Highly Sensitive To Penicillin
    4. Some Strains May Cause Disseminated Disease

    Answer: c

  8. Recurrent Plaques On Glans Which Heal With Residual Hyperpigmentation
    1. Apthous Ulcer
    2. Fixed Drug Eruption
    3. Herpes Gestationalis
    4. Chlamydial Inf.

    Answer: a

  9. Uterine Blood Flow At Term:
    1. 50 − 75 Ml/Min
    2. 150 − 200 Ml/Min
    3. 350 − 400 Ml/Min
    4. > 500 Ml/Min

    Answer: n/a

Developed by: