📣 From 2020 AIIMS exam has been merged with NEET.

AIIMS Solved Paper 2009 (Part 15 of 21)

Doorsteptutor material for AIIMS is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of AIIMS.

  1. Thiazides Can Cause:
    1. Hypokalaemic Met. Alkalosis
    2. Hypouricaemia
    3. Hypolipidaemia
    4. Impotence

    Answer: d

  2. Poor Prognosis In All:
    1. Tlc 4000 − 10000
    2. Age < 2 Yrs
    3. Presence Of Testicular Involvement At Presentation
    4. Presence Of Blasts In Periph. Smear

    Answer: b

  3. Glass Gow Coma Scale … Eye Opening With Painful Stimulus, In Appropriate Verbal Resp To Pain, Localizes To Pain.
    1. 8
    2. 10
    3. 12
    4. 14

    Answer: b

  4. Pt From Himachal Pradesh Wid Small Ulcer In Leg … And Inguinal Lymphadenopathy________ Which Of D Following Stain Wud U Prefer For Bipolar Staining?
    1. Koh
    2. Giemsa
    3. Waysons

    Answer: n/a

  5. Widal Test, All Except One, Are Correct?
    1. Even One High Titer Is Not Enough For Conclusive Diagnosis.
    2. O Antibody Lasts Longer And Hence Is Not Indicative Of Recent Infection
    3. Baseline Titers Differ Depending On The Endemicity Of Hte Disease
    4. H Antibody Cannot Differentiate Between Rypes.

    Answer: b

  6. Memory Cells Escape Apoptosis Because Of
    1. Nerve Growth Factor
    2. Platelet Derived Growth Factor
    3. Fibroblast Growth Factor
    4. N/A

    Answer: n/a

  7. Mrkh Has Following Features A/E
    1. Absent Uterus
    2. Absent Cervix
    3. Absent Ovary
    4. Absent Vagina

    Answer: c

  8. Which Of The Following Is Least Narcotic …
    1. Morphine
    2. Codeine
    3. Heroin
    4. Papaverine

    Answer: d

Developed by: