📣 From 2020 AIIMS exam has been merged with NEET.

AIIMS Solved Paper 2009 (Part 16 of 21)

Doorsteptutor material for AIIMS is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of AIIMS.

  1. Abo Antigens Not Found In
    1. Csf
    2. Semen
    3. Plasma
    4. Saliva

    Answer: a

  2. Abo Incompatibility Not Seen With
    1. Ffp
    2. Prp
    3. Pt. Conc.
    4. Cryopracipitate

    Answer: n/a

  3. Voriconazole Is Used For All D Foll A/E
    1. Aspergillos
    2. Candida Albicans
    3. Candida Tropicalis
    4. Mucormycos

    Answer: b

  4. Mic-2 Positive In
    1. Ewing՚s
    2. Osteosarcoma
    3. N/A
    4. N/A

    Answer: a

  5. All D Foll Are Used In D Treatment Of Hyperk + A/E
    1. 10ml Of 10 % Calcium Gluconate.
    2. 25 − 50ml NaHCO3.
    3. 50 % Dectrose
    4. Per Rectal Exchnge Resins

    Answer: b

  6. Low Serum Alkaline Phosphatase In:
    1. Primary Biliary Cirrhosis
    2. Hyperphosphatemia
    3. Hypophosphatemia
    4. Hepatitis A

    Answer: b

  7. Murmur Is Increased With Valsalva Manouvre In:
    1. Ms
    2. As
    3. Hocm
    4. N/A

    Answer: c

  8. Karyotyping Under Light Microscopy:
    1. G-Banding
    2. Q Banding
    3. C Banding
    4. Fudr Banding

    Answer: a

  9. Transitional Cell Epi Seen In A/E:
    1. Ureters
    2. Mem Urethra
    3. Major Calyx
    4. Bladder

    Answer: b

  10. All R Contents Of Vaginal Sphincter Exp:
    1. Ext. Urethral Sphincter
    2. Int. Urethral Sphincter-Ans
    3. Bulbospongiosus
    4. Pubovaginalis

    Answer: b

Developed by: