AIIMS Solved Paper 2009 (Part 3 of 21)

  1. Hpv Vaccine Is

    1. Monovalent

    2. Bivalent

    3. Quadrivalant

    4. Bivalant And Quadrivalant

    Answer: c

  2. Hirschprug Disease Is Due To

    1. Loss Of Ganglion Cells In Sympathetic Chain

    2. Failure Of Migration Of Neural Crest Cells From Cranial To Caudal Direction

    3. Atrophy Of Longitudinal Muscles

    Answer: b

  3. Hatters Shake Is Due To

    1. Mercury

    2. Lead

    3. Arsenic

    4. Copper

    Answer: a

  4. A Patient With Non-United Lower ¼ Tibia, Multiple Discharging Sinuses, Various Puckered Scars, Wat To B Done?

    1. Illizarov Fixator

    2. External Fixator

    3. Plating

    4. Nailing

    Answer: a

  5. Blow Out Fracture Of Orbit Leads To Fracture In

    1. Posterior Wall Of Floor Of Orbit

    2. Roof Of Orbit

    3. Medial Wall Of Orbit

    4. Medial Part Of Floor Of Orbit

    Answer: b

  6. Most Useful Inveestigation In Suspected Ectopic Pregnancy Is

    1. Transvaginal Usg

    2. Culdocentesis

    3. Serial Hcg Estimation

    4. MRI

    Answer: a

  7. A 10 Yr Old Boy With Scalp Boggy Swelling With Multipl Sinuses, Easy Pluckable Hair, Lymph Nodes Enlarged In Occipital Region, Wat To B Done 4 Diagnosis?

    1. Biopsy

    2. Culture

    3. Koh Med

    4. Koh Mount

    Answer: d

  8. Progesterone Of Choice In Emergency Contraception

    1. Norgesterone

    2. Micronised Progesterone

    3. Levonorgesterol

    4. Dmpa

    Answer: c

  9. A 35 Year Old Lady With Post Coital Bleeding Management Is

    1. Clinical Examination And Pap Smear

    2. Visual Examination With Lugol Iodine

    3. Visual Examination With Acetic Acid

    4. N/A

    Answer: n/a

  10. Call Exner Bodies Are Seen In

    1. Granulosa Cell Tumour

    2. Yolk Sac Tumor

    3. N/A

    4. N/A

    Answer: a