📣 From 2020 AIIMS exam has been merged with NEET.

AIIMS Solved Paper 2009 (Part 4 of 21)

Doorsteptutor material for AIIMS is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of AIIMS.

  1. Occipito Posterior Position In Labour Management Is
    1. Oxytocin Drip
    2. Artificial Rupture Of Membranes
    3. Wait And Wath
    4. Cesserian Section

    Answer: c

  2. Acoustic Neuroma Arises From
    1. Superior Devision Of Vestibular Nerve
    2. Inferior Devision Of Vestibular Nerve
    3. Cochlear Nerve
    4. Viith Nerve

    Answer: a

  3. In Post Ductal Coarctation Of Aorta, Collaterals To Lower Limb Are Formed By All Except
    1. Vertebral Artery
    2. Suprascapular Artery
    3. Intercostal Artery
    4. Internal Thoracic Artery

    Answer: n/a

  4. Malignat Risk In All Except
    1. Juvenile Polyposis
    2. Juvenile Polyp
    3. Peuts Jager Syndrome
    4. Apc

    Answer: c

  5. Vitamin Deficiency That Does Not Leads To Seizure In Neonate
    1. Pyridoxin
    2. Niacin
    3. Vitamin C
    4. Vit B12

    Answer: a

  6. B Cell Marker Are A/E
    1. Cd 19
    2. Cd 20
    3. Cd 10
    4. Cd135

    Answer: d

  7. Stimulation Of Which Of The Following Leads To Elevated Mood?
    1. Optic Nerve
    2. Olfactory Nerve
    3. Vagus Nerve
    4. Trigiminal Nerve

    Answer: b

  8. Which Of The Following Not Used Now A Days …
    1. Ra-226
    2. Co-60
    3. Cs-137
    4. Ir-192

    Answer: n/a

  9. Investigation Of Choice For Demonstration Of Vascular Ring Around Airway?
    1. Catheter Directed Angiography
    2. Ct
    3. Mri
    4. Pet

    Answer: a

  10. Radiotherapy Is Toc For
    1. Nasopharyngeal Ca T3n1
    2. Supraglottic Ca T3no
    3. Glottic T3n1
    4. Subglottic T3no

    Answer: n/a