📣 From 2020 AIIMS exam has been merged with NEET.

AIIMS Solved Paper 2009 (Part 5 of 21)

Doorsteptutor material for AIIMS is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of AIIMS.

  1. Buspirone Is
    1. Releaves Anxiety
    2. Sedation
    3. Induction Of Sleep
    4. N/A

    Answer: a

  2. Onodi Cells And Haller Cells Of Ethmoid Lobyrinth Seen In Relation To Following Respectively
    1. Optic Nerve & Floor Of Orbit
    2. Optic Nerve&Internal Carotid A.
    3. N/A
    4. N/A

    Answer: b

  3. Most Common Tumour Of Eye Lid.
    1. Sebaceous Ca
    2. Bcc
    3. Scc
    4. Maligant Melanoma

    Answer: a

  4. Substance P Is Released In Response To Pain In Periphery …
    1. Nerve Terminals
    2. Mast Cells
    3. Endothelium
    4. Plasma

    Answer: n/a

  5. Young Female With Weakness Of Gaze In All Direction Intermittent Ptosis, Proximal Muscle Weakness, Fatiguability, Most Useful Test …
    1. Muscle Biopsy
    2. Cpk
    3. Edrophonium Test
    4. Emg

    Answer: c

  6. Which Of The Following Not Seen In Dermatomyositis.
    1. Gottrens Papules
    2. Periungual Telangiectasia
    3. Salmon Rash
    4. Mechanics Hand

    Answer: c

  7. Outdated Drugs And Cytotoxic Waste Are Disposed By
    1. Dumping In A Landfill
    2. Destruction&Disposal In Landfill
    3. Store For Month And Burrial
    4. Incineration

    Answer: b

  8. Heaparin Is Introduced In Cardiac Patient With Pregancy.
    1. 32
    2. 36
    3. 40 Wks
    4. At The Time Of Labour

    Answer: b

  9. Cox 2 Inhibits What
    1. Cell Differentiation
    2. Cell Migration
    3. Cell Adhesion
    4. Cell Proliferation

    Answer: n/a

Developed by: