📣 From 2020 AIIMS exam has been merged with NEET.

AIIMS Solved Paper 2009 (Part 7 of 21)

Doorsteptutor material for AIIMS is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of AIIMS.

  1. Most Common Sequelae To Periventricular Leukomalacia Is
    1. Spastic Diplegia
    2. Spastic Quadriplegia
    3. N/A
    4. N/A

    Answer: a

  2. False About Japanese Encephalitis
    1. Pigs Are Amplifiers
    2. Water Tanks Serve As Breeding Site
    3. Transmitted By Culex Mosquetoes
    4. Two Doses Of Vaccine

    Answer: d

  3. False About Campylobacter
    1. Humans Are The Only Reservoirs
    2. Source Of Infection Is Poultry
    3. Campylobacteriosis Is Due To C Jejuni
    4. Jejuni Sequalae Is Gbs

    Answer: a

  4. In Wegners Glomerulonephritis Charcterstic Feature Seen Is …
    1. Granulomas In The Vessel Wall
    2. Focal Necrotizing Glomerulo Nephritis
    3. Nodular Glomerulo Sclerosis
    4. Interstitial Granuloma

    Answer: a

  5. A Male With Azoospermia … On Examination Size Of Testis Normal Fsh Normal Testosterone Normal … Probable Cause …
    1. Maldescended Testis
    2. Klinifelters Synd
    3. Kallman Synd
    4. Vas Obsruction

    Answer: d

  6. Anti Tnf Alpha Not Used In?
    1. Ra + Hep B
    2. Ra + Hep C
    3. Ra + Hiv
    4. Ra + Pulmonary Fibrosis

    Answer: n/a

  7. Pain In Early Labour Is Limited To Dermatomes
    1. T11 T12
    2. S1 S3
    3. L4l5
    4. N/A

    Answer: n/a

  8. The Uterine Blood Flow At Term?
  9. Hla Is Present On.
    1. Short Arm Chr 6
    2. Long Arm Chr 6
    3. Short Arm Chr 3
    4. Long Arm Chr 3

    Answer: a

  10. False About P 53
    1. Present On Chr 17
    2. Arrest Cell Cycle In G1
    3. Wt 53 Kda
    4. Non Mutated Wild P53 Is Ass With Neoplasms In Childhood

    Answer: d

Developed by: