📣 From 2020 AIIMS exam has been merged with NEET.

AIIMS Solved Paper 2009 (Part 8 of 21)

Doorsteptutor material for AIIMS is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of AIIMS.

  1. Zn Is A Cofactor Of
    1. Alcoholic Dh
    2. Pyruvate Dh
    3. Pyruvate Decarboxylase
    4. Alpha Keto Acid Dh

    Answer: b

  2. A 67 Yr Male Smoker With Haemoptysis With Cough________Brochoscopic Biopsy Shows Undifferntiated Tumour … Immunohistochemical Marker Useful Is
    1. Cytokeratin
    2. Viamentin
    3. Calretinin
    4. N/A

    Answer: a

  3. Nephrotoxicity Is Seen With:
    1. Azathioprine
    2. Leflunomide
    3. Mycophenolate Mofetil
    4. Tacrolimus

    Answer: d

  4. All Except Use Camp As Second Messanger
    1. Corticotropin
    2. Dopamine
    3. Glucagon
    4. Vasopressin

    Answer: a

  5. Blunt Injury Abdomen, Hemodynamically Stable, Investigation Of Choice:
    1. Dpl
    2. Fast
    3. Ct
    4. N/A

    Answer: b

  6. Aniridia Is Ass With
    1. Nephroblastoma
    2. Medulloblastoma
    3. Hepatoblastoma
    4. Retinoblastoma

    Answer: a

  7. All Are Assoc With Foetal Alcohol Syndrome Except
    1. Microcephaly
    2. Overgrowth
    3. N/A
    4. N/A

    Answer: b

  8. Infant Of Diabetic Mother … Cause Of Seizures?
    1. Hypoglycemia
    2. Hypocalcemia
    3. Hypomagnesemia
    4. Hypoxia

    Answer: a

  9. What Is Most Medial In The Femoral Triangle
    1. Lymphatics
    2. Nerve
    3. Vein
    4. Artery

    Answer: a

Developed by: