📣 From 2020 AIIMS exam has been merged with NEET.

AIIMS Solved Paper 2010 (Part 19 of 20)

Doorsteptutor material for AIIMS is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of AIIMS.

  1. Renal calculi associated with Proteus infection
    1. Uric acid
    2. Triple phosphate
    3. Calcium oxalate
    4. Xanthine

    Answer: b

  2. Sister Mary Joseph nodule is most commonly seen with
    1. Ovarian cancer
    2. Stomach cancer
    3. Colon cancer
    4. Pancreatic cancer

    Answer: b

  3. In order to expose the celiac axis, left renal artery, superior mesenteric artery and abdominal aorta in a case of trauma, which of the following is performed:
    1. Left medial visceral rotation
    2. right medial visceral rotation
    3. cranial visceral rotation
    4. caudal visceral rotation

    Answer: a

  4. Which of the following is not true about FAP?
    1. AR inheritance
    2. Screening done by sigmoidoscopy
    3. Polyps develop in late adulthood
    4. Epidermal cysts & osteomas may occur

    Answer: a

  5. Wilm՚s tumor associated with A/E
    1. Hemihypertrophy
    2. Aniridia
    3. Hypertension
    4. Bilateral polycystic kidney disease

    Answer: d

  6. All of the following genes may be involved in development of carcinoma of colon except
    1. APC
    2. Beta-Cetanin
    3. K-ras

    d Mismatch repair genes

    Answer: b

  7. Early post-operative complication of ileostomy in the post-operative period
    1. Obstruction
    2. Necrosis
    3. Diarrhea
    4. Prolapse

    Answer: b

  8. Smoking may be associated with all of the following cancers, except
    1. Ca larynx
    2. Ca Nasopharynx
    3. Ca bladder
    4. Ca esophagus

    Ans is None.

  9. A 60 yr old chronic smoker presents with painless gross hematuria of 1 days duration. Investigation of choice to know the cause of hematuria
    1. USG
    2. X-ray KUB
    3. Urine routine
    4. Urine microscopy for malignant cytology cells

    Answer: d

  10. Hashimoto՚s thyroiditis true are A/E
    1. Follicular destruction
    2. Increase in lymphocytes
    3. Oncocytic metaplasia
    4. Orphan Annie eye nuclei

    Answer: d

Developed by: