📣 From 2020 AIIMS exam has been merged with NEET.

AIIMS Solved Paper 2010 (Part 2 of 20)

Doorsteptutor material for AIIMS is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of AIIMS.

  1. Anterior ethmoidal nerve supplies all except:
    1. Maxillary sinus
    2. Interior of nasal cavity
    3. Dural sheath of anterior cranial fossa
    4. Ethmoidal air cells

    Answer: d

  2. Appendix epiploicae present in
    1. Appendix
    2. Caecum
    3. Rectum
    4. Sigmoid colon

    Answer: a

  3. All of the following muscles retract the scapula except:
    1. Trapezius
    2. Rhomboid major
    3. Rhomboid minor
    4. Levator scapulae

    Answer: d

  4. The function of 8th cranial nerve is related to
    1. smell
    2. taste
    3. Touch
    4. Balance

    Answer: d

  5. Pain insensitive structure in brain is:
    1. Falx cerebri
    2. Dural sheath surrounding vascular sinuses
    3. Middle meningeal artery
    4. Choroid plexus

    Answer: d

  6. Which is not supplied by pelvic splanchnic nerves?
    1. rectum
    2. urinary bladder
    3. appendix
    4. Uterus

    Answer: c

  7. Eukaryotic plasma membrane is made up of all except:
    1. Carbohydrates
    2. Triglycerides
    3. Lecithin
    4. Cholesterol

    Answer: b

  8. Acetyl coA can be directly converted to all except:
    1. glucose
    2. fatty acids
    3. cholesterol
    4. ketone bodies

    Answer: a

  9. A 40 yr old woman presents with progressive palmoplantar pigmentation. X-ray spine shows calcification of intervertebral discs. On adding Benedict՚s reagent to urine, it gives greenish brown precipitate and blue-black supernatant fluid What is the diagnosis?
    1. phenyketonuria
    2. alkaptonuria
    3. tyrosinemia type-2
    4. argininosuccinic aciduria

    Answer: b

  10. After overnight fasting, levels of glucose transporters reduced in
    1. brain cells
    2. RBCs
    3. adipocytes
    4. hepatocytes

    Answer: c

Developed by: