📣 From 2020 AIIMS exam has been merged with NEET.

AIIMS Solved Paper 2010 (Part 9 of 20)

Doorsteptutor material for AIIMS is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of AIIMS.

  1. Posterior glenohumeral instability can be tested by:
    1. jerk test
    2. crank test
    3. fulcrum test
    4. sulcus test

    Answer: a

  2. Meralgia paresthetica is due to involvement of
    1. medical cutaneous nerve of thigh
    2. lateral cutaneous nerve of thigh
    3. sural nerve
    4. femoral nerve

    Answer: b

  3. Characteristic radiological feature of fibrous dysplasia
    1. Thickened bone matrix
    2. Cortical erosion
    3. Ground glass appearance
    4. Bone enlargement

    Answer: c

  4. A 68 yr old man came with pain and swelling and swelling of right knee. Ahlback grade 2 osteoarthritis changes were found on investigation. What is the further management?
    1. arthroscopic washout
    2. high tibial osteotomy
    3. total knee replacement
    4. conservative

    Answer: d

  5. A 65 yrs old man with H/O back pain since 3 months. ESR is raised On examination marked stiffness and mild restriction of chest movements is found On x-ray, syndesmophytes are present in vertebrae. Diagnosis is
    1. Ankylosing spondylitis
    2. Degenerative osteoarthritis of spine
    3. Ankylosing hypersteosis
    4. Lumbar canal stenosis

    Answer: a

  6. Synovial fluid all are true except
    1. secreted by type A cells
    2. follows non Newtonian fluid kinetics
    3. Contains hyaluronic acid
    4. viscosity is variable

    Answer: a

  7. A lady presents with right knee swelling. Aspiration was done in which CPPD crystals were obtained Next best investigation is:
    1. ANA
    2. RF
    3. CPK
    4. TSH

    Answer: d

  8. Major mineral of the bone is
    1. Calcite
    2. Hydroxyapatite
    3. Calcium oxide
    4. Calcium carbonate

    Answer: b

  9. Which of the following is a pulsatile tumor?
    1. Osteosarcoma
    2. Chondrosarcoma
    3. Ewing՚s sarcoma
    4. Osteoclastoma

    Answer: d

  10. Disease with autosomal dominant inheritance is
    1. best՚s disease
    2. bassen-kornzwig disease
    3. gyrate atrophy
    4. Laurence-Moon-Biedle syndrome

    Answer: a

Developed by: