AIIMS Solved Paper 2011 (Part 2 of 20)

  1. Ideal Contraceptive for lactating women

    1. POP

    2. Barrier

    3. Lactation amenorrhea

    4. IUCD

    Answer: c

  2. Ideal contraceptive for a couple who are living separately in two cities and meets only occasionally

    1. Barrier

    2. OCP's

    3. IUCD

    4. Inj. DMPA

    Answer: a

  3. Ideal contraceptive for a newly married couple is

    1. OCP

    2. Barrier

    3. IUCD

    4. Natural methods

    Answer: a

  4. Apo B48 & Apo B100 is synthesized in intestinal cells by

    1. RNA splicing

    2. Allelic exclusion

    3. Uridine deletion

    4. Upstream repression

    Answer: a

  5. Maximum postprandial contractility is seen in

    1. Ascending colon

    2. Descending colon

    3. Sigmoid colon

    4. Transverse colon

    Answer: b

  6. A man working as a pest killer comes to OPD with pain abdomen, garlic odor in breath & transverse Mees lines on nails. What is diagnosis

    1. Arsenic poisoning

    2. Lead poisoning

    3. Mercury poisoning

    4. Cadmium poisoning

    Answer: a

  7. Formication & delusion of persecution occurs together in abuse of

    1. LSD

    2. Cocaine

    3. Canabis

    4. Amphetamine

    Answer: b

  8. Incidence is determined by

    1. Prospective study

    2. Case control study

    3. Cross sectional study

    4. Retrospective study

    Answer: a

  9. A lactating woman has sputum positive TB. The neonate is 3 months old. What is the recommended chemoprophylaxis

    1. INH 3mg/kg for 3 months

    2. INH 5mg/kg for 3 months

    3. INH 3mg/kg for 6 months

    4. INH 5mg/kg for 6 months

    Answer: n/a

  10. Regarding ACE inhibitor which of the following is true

    1. Inhibits Conversion of angiotensinogen to angiotensin 1

    2. t ½ of Enalapril is more than Lisinopril

    3. Omission of prior diuretic dose decreases the risk of postural hypotension

    4. It is effective only with left ventricular systolic dysfunction

    Answer: c

Discussions & Questions

  • I want to do MBBS but I have 45% in hsc and I want to do mbbs only in government college without donation what should I do? ( - on )

    1 Answer

    First check out the eligibility and then try to study extensively with NCERT.

    - on