📣 From 2020 AIIMS exam has been merged with NEET.

AIIMS Solved Paper 2011 (Part 20 of 20)

Glide to success with Doorsteptutor material for AIIMS : get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of AIIMS.

  1. A woman complaints of a severe headache that she has never experienced with photophobia and neck stiffness. Diagnosis?
    1. SAH
    2. Migraine
    3. Meningitis
    4. MI

    Answer: a

  2. A 50 yr old man complains of crushing sternal pain, following which patient dies of myocardial infarction. 4 days later what will be the appearance at infarct site
    1. Granulomatous inflammation
    2. Fibroblasts and collagen
    3. Neurophilic infiltration surrounding coagulative necrosis
    4. None of the above

    Answer: c

  3. 4 weeks infant comes to casualty with h/o vomiting after feeds grossly dehydrated. Next management
    1. Immediate surgery
    2. Fluid management first surgery can be delayed
    3. N/A
    4. N/A

    Answer: b

  4. False about congenital rubella
    1. Ig G is diagnostic
    2. Most commonly associated with CVS anomalies, cataract and hearing loss
    3. N/A
    4. High risk if infected after 16 weeks

    Answer: d

  5. True about ESBL all except
    1. Sensitive to carbepenem
    2. The basis of testing on the basis of 3rd class cephalosporins
    3. Amsler classification is based on culture characteristics
    4. N/A

    Answer: n/a

  6. Topical mitomycin is used for?
    1. Surgery for laryngeal subglotic stenosis
    2. N/A
    3. N/A
    4. N/A

    Answer: a

  7. Medullary carcinoma thyroid treatment?
    1. Surgery only
    2. Combined chemoradiation
    3. Surgery f/b radiation therapy
    4. Radioiodine ablation

    Answer: a

  8. Cognitive model
    1. Beck
    2. Ellis
    3. Kreplin
    4. N/A

    Answer: a

  9. Angiotensin II causes all except
    1. Stimulates release of ADH
    2. Increases thirst.
    3. Vasodilation
    4. Stimulates aldosterone release.

    Answer: c

  10. Which is true?
    1. Goitre in 5 percent of population is endemic goitre
    2. In thyroid storm, the clinical features are primarily due to increased thyroxine
    3. Propylthiouracil is contraindicated in pregnancy
    4. None

    Answer: n/a

  11. Trochlear nerve all true except
    1. Longest intracranial course.
    2. Arise from dorsum of brainstem.
    3. Supply ipsilateral superior oblique.
    4. enters orbit through sup. Orbital fissure outside annulus of Zinn

    Answer: c

Developed by: