📣 From 2020 AIIMS exam has been merged with NEET.

AIIMS Solved Paper 2011 (Part 4 of 20)

Glide to success with Doorsteptutor material for AIIMS : get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of AIIMS.

  1. Root of mesentery crossed by
    1. Horizontal part of duodenum
    2. Left gonadal vessels
    3. Left ureter
    4. Superior mesenteric artery

    Answer: a

  2. Histopathological features of fat necrosis in a new born closely resembles?
    1. Steroid induced lipid necorsis
    2. Lupoid necrosis
    3. Erythema induratum
    4. Lipodermatosclerosis

    Answer: n/a

  3. Gene duplication has the greatest role in the evolution of
    1. mRNA
    2. t RNA
    3. hnRNA
    4. ribosomal RNA

    Answer: b

  4. Laudanosine is a metabolite of
    1. Cis-atracurum
    2. Atracurium
    3. Pancuronium
    4. Succinylcholine

    Answer: a

  5. Which does not form border of triangle of auscultation
    1. Trapezius
    2. Scapula
    3. Latissmus dorsi
    4. Serratus anterior

    Answer: d

  6. 30yr woman presents with primary infertility and mass. CA 125 level 90u/L. What is the most probable diagnosis?
    1. Ovarian ca
    2. Borderline ovarian tumor
    3. TB
    4. Endometrioma

    Answer: a

  7. All are true about incontinentia pigmenti except?
    1. X linked dominant disorder
    2. 100 % ophthalmic involvement
    3. Skin pigmentation present
    4. None

    Answer: b

  8. Ovarian reserve is measured by
    1. LH
    2. FSH
    3. FSH/LH
    4. Estrogen

    Answer: b

  9. Movement of protein from nucleus to cytoplasm can be seen by
    1. FISH
    2. FRAP
    3. Confocal microscopy
    4. Electron microscopy

    Answer: b

  10. Muscle rigidity due to action of opioid on which of the following receptors?
    1. mu
    2. kappa
    3. delta
    4. lambda

    Answer: a

Developed by: