Discussion on Important MCQs for AP 2021

Get unlimited access to the best preparation resource for UGC : Get complete video lectures from top expert with unlimited validity: cover entire syllabus, expected topics, in full detail- anytime and anywhere & ask your doubts to top experts.

Complete Video at -

Discussion on Important MCQs : Switching Techniques ,Topologies ,Computer Network (Computer Science)

Topics

  • MCQs on Switching Techniques
  • MCQs on Topologies
  • MCQs on Computer Network

Complete notes and preparation module at doorsteptutor. com

MCQ

Q1. Local Area Network can transmit:

Options:

A. Slower than telecommunications over public telephone lines

B. Faster than telecommunications over telephone lines

C. Using twisted pair wiring or co-axial cables

D. Both 1 and 3

Answer: D

Q2. In a ________link, the only traffic is between the two connected devices.

Options:

A. Secondary

B. Dedicated

C. Primary

D. None of these

Answer: B

Q3. Which of the following can be can be shared in a peer to peer network?

Options:

A. Information

B. Software

C. Hardware devices

D. All of these

Answer: D

Q4. The topology with highest reliability is:

Options:

A. Bus Topology

B. Mesh Topology

C. Linear Topology

D. None of these

Answer: B

Q5. What is the most dominant LAN technology?

Options:

A. Asynchronous transfer mode

B. Token Ring

C. Token Bus

D. Ethernet

Answer: D

Q6. Working of WAN generally involves:

Options:

A. Telephone lines

B. Microwaves

C. Satellites

D. All of these

Answer: D

Q7. Switching in Internet is done by using datagram approach to packet switching at the

Options:

A. network layer

B. application layer

C. data link layer

D. physical layer.

Answer: A

Q8. A switch in a datagram network uses a

Options:

A. destination address

B. sender address

C. routing table

D. header

Answer: C

Q9. Setup, data transfer and connection teardown are three phases of

Options:

A. circuit switching

B. packet switching

C. message switching

D. None

Answer: A

Q10. A switch that connects n inputs to m outputs in a grid, using electronic micro switches at each cross point is called

Options:

A. crossbar

B. crosspoint

C. multistage

D. onstage

Answer: A

  • We learnt about:

#switchingtechniques

#topologies

#computernetwork

#localareanetwork

#telecommunications

#co-axialcables

  • We learn about other encoding techniques in further videos.

Developed by: