Verbal Section Most Important Questions and Answers Part 19

Get top class preparation for BITSAT right from your home: fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

81. CENSURE

(a) uncertainty

(b) encomium

(c) criticism

(d) legal contual

(e) matrimony

Ans : (b)

82. COMMODIOUS

(a) product

(b) space

(c) cramped

(d) company

(e) roomy

Ans : (e)

83. EFFRONTERY

(a) modesty

(b) confrontation

(c) avoidance

(d) shamelessness

(e) impudence

Ans : (b)

84. OBSTREPEROUS

(a) noisy

(b) defiant

(c) permeable

(d) quiet

(e) stubborn

Ans : (e)

85. PACIFY

(a) ameliorate

(b) patch-up

(c) truce

(d) tormented

(e) agitated

Ans : (c)

86. AMBIGUOUS

(a) confusing

(b) lucid

(c) desirous

(d) obfuscate

(e) pun

Ans : (a)

87. MILITANT

(a) Dramatic

(b) combative

(c) religious

(d) pacific

(e) quaint.

Ans : (d)

88. MOTILITY :

(a) static

(b) tension

(c) ascent

(d) liquidity

(e) vulnerability

Ans : (a)

89.SINUOUS :

(a) wet

(b) vacant

(c) numerous

(d) direct

(e) round

Ans : (d)

90. PLUMB :

(a) reversed

(b) horizontal

(c) light

(d) lofty

(e) thin

Ans : B