Computer Question Bank Higher Questions and Answers Part 3

Glide to success with Doorsteptutor material for Bank-PO : fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Download PDF of This Page (Size: 91K)

23. A(n) ______ is a set of programs designed to manage the resources of a computer, including starting the computer, managing programs, managing memory and coordinating tasks between input and output devices.

a) application suite

b) compiler

c) input/output system

d) operating system

e) None of these

Answer : D

24. A typical slide in a slide presentation would not include

a) photo images charts, and graphs

b) graphs and clip art

c) clip art and audio clips

d) full motion video

e) None of these

Answer : C

25. The PC productivity tool that manipulates data organized in rows and column is called a

a) spreadsheet

b) word processing document

c) presentation mechanism

d) database record manager

e) None of these

Answer : A

26. In the absence of parentheses, the order of operation is

a) exponentiation, addition of subtraction, multiplication of division

b) addition or subtraction, multiplication or division, exponentiation

c) multiplication or division, exponentiation, addition or subtraction

d) exponentiation, multiplication or division, addition of subtraction

e) None of these

Answer : D

27. To find the Paste Special option, you use the clipboard group on the _______ tab of power point

a) Design

b) Slide show

c) Page layout

d) Home

e) None of these

Answer : D

28. A(n) _____ program is one that is ready to run and does not need to be altered in any way.

a) Interpreter

b) High level

c) Compiler

d) Executable

e) None of these

Answer : D

29. Usually downloaded into folders that hold temporary internet files, _____ are written to your computer’s hard disk by some of the websites you visit.

a) Anonymous files

b) Behaviour files

c) Banner ads

d) Cookies

e) None of these

Answer : D

30. What is the easiest way to change the phrase, revenues, profits, gross margin, to read revenues, profits, and gross margin?

a) Use the insert mode, position the cursor before the g in the gross, then type the word and followed by a space

b) Use the insert mode, position the cursor after the g in gross, then type the word and followed by a space

c) Use the overtype mode, position the cursor before the g in gross, then type the word and followed by a space

d) None of these

Answer : A

31. A program either talk or music, that is made available in digital format for automatic download over the internet is called a

a) Wiki

b) Broadcast

c) Vodcast

d) Blog

e) None of these

Answer : D

32. Which power point view displays each slide of the presentation as a thumbnail and is useful for rearranging slides?

a) Slide sorter

b) Slide show

c) Slide master

d) Notes page

e) None of these

Answer : A

Developed by: