Question Bank & Answer Key of Fundamental of Computers Part 2

Doorsteptutor material for Bank-PO is prepared by world's top subject experts: fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Download PDF of This Page (Size: 95K)

21. MSI stands for

a. Medium Scale Integrated Circuits

b. Medium System Integrated Circuits

c. Medium Scale Intelligent Circuit

d. Medium System Intelligent Circuit

Answer : A

22. The capacity of 3.5 inch floppy disk is

a. 1.40 MB

b. 1.44 GB

c. 1.40 GB

d. 1.44 MB

Answer : D

23. WAN stands for

a. Wap Area Network

b. Wide Area Network

c. Wide Array Net

d. Wireless Area Network

Answer : B

24. MICR stands for

a. Magnetic Ink Character Reader

b. Magnetic Ink Code Reader

c. Magnetic Ink Cases Reader

d. None

Answer : A

25. EBCDIC stands for

a. Extended Binary Coded Decimal Interchange Code

b. Extended Bit Code Decimal Interchange Code

c. Extended Bit Case Decimal Interchange Code

d. Extended Binary Case Decimal Interchange Code

Answer : A

26. Which of the following is a part of the Central Processing Unit?

a. Printer

b. Key board

c. Mouse

d. Arithmetic & Logic unit

Answer : D

27. CAD stands for

a. Computer aided design

b. Computer algorithm for design

c. Computer application in design

d. Computer analogue design

Answer : A

28. Junk e-mail is also called

a. spam

b. spoof

c. sniffer script

d. spool

Answer : A

29. Hackers

a. all have the same motive

b. break into other people's computers

c. may legally break into computers as long as they do not do any damage

d. are people who are allergic to computers

Answer : B

30. What type of computers are client computers (most of the time) in a client-server system?

a. Mainframe

b. Mini-computer

c. Microcomputer

d. PDA

Answer : C

31. A computer cannot 'boot' if it does not have the

a. Compiler

b. Loader

c. Operating System

d. Assembler

Answer : C

32. The amount of vertical space between lines of text in a document is called

a. double-space

b. line spacing

c. single space

d. vertical spacing

Answer : B

33. Example of non-numeric data is

a. Employee address

b. Examination score

c. Bank balance

d. All of these

Answer : A

34. What is embedded system?

a. The programme which arrives by being wrapped in box.

b. The programme which is the permanent part of the computer

c. The computer which is the part of a big computer

d. The computer and software system that control the machine

Answer : D

35. First page of Website is termed as

a. Homepage

b. Index

c. JAVA script

d. Bookmark

Answer : A

36. . ..................... Is the appearance of typed characters?

a. Size

b. Format

c. Point

d. Colour

Answer : B

37. When a file is saved for the first time

a. a copy is automatically printed

b. it must be given a name to identify it

c. it does not need a name

d. it only needs a name if it is not going to be printed

Answer : B

38. Office LANS, which are scattered geographically on large scale, can be connected by the use of corporate

a. CAN

b. LAN

c. DAN

d. WAN

Answer : D

39. Where are data and programme stored when the processor uses them?

a. Main memory

b. Secondary memory

c. Disk memory

d. Programme memory

Answer : A

Developed by: