Question Bank & Answer Key of Fundamental of Computers Part 5

Doorsteptutor material for Bank-PO is prepared by world's top subject experts: fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Download PDF of This Page (Size: 93K)

69. Human beings are referred to as Homosapinens, which device is called Sillico Sapiens?

a. Monitor

b. Hardware

c. Robot

d. Computer

Answer : D

70. An error in software or hardware is called a bug. What is the alternative computer jargon for it?

a. Leech

b. Squid

c. Slug

d. Glitch

Answer : D

71. Modern Computer are very reliable but they are not

a. Fast

b. Powerful

c. Infallible

d. Cheap

Answer : C

72. What is the name of the display feature that highlights are of the screen which requires operator attention?

a. Pixel

b. Reverse video

c. Touch screen

d. Cursor

Answer : B

73. Personal computers use a number of chips mounted on a main circuit board. What is the common name for such boards?

a. Daughter board

b. Motherboard

c. Father board

d. Breadboard

Answer : B

74. In most IBM PCs, the CPU, the device drives, memory expansion slots and active components are mounted on a single board. What is the name of this board?

a. Motherboard

b. Breadboard

c. Daughter board

d. Grandmother board

Answer : A

75. What is meant by a dedicated computer?

a. Which is used by one-person only

b. Which is assigned one and only one task

c. Which uses one kind of software

d. Which is meant for application software

Answer : B

76. The system unit of a personal computer typically contains all of the following except:

a. Microprocessor

b. Disk controller

c. Serial interface

d. Modem

Answer : D

77. A computer program that converts an entire program into machine language is called a/an

a. Interpreter

b. Simulator

c. Compiler

d. Commander

Answer : C

78. A computer program that translates one program instructions at a time into machine language is called a/an

a. Interpreter

b. CPU

c. Compiler

d. Simulator

Answer : A

79. A small or intelligent device is so called because it contains within it a

a. Computer

b. Microcomputer

c. Programmable

d. Sensor

Answer : D

80. A fault in a computer program which prevents it from working correctly is known as

a. Boot

b. Bug

c. Biff

d. Strap

Answer : B

81. A self-replicating program, similar to a virus which was taken from a 1970s science fiction novel by John Bruner entitled the Shockwave Rider is

a. Bug

b. Vice

c. Lice

d. Worm

Answer : D

Developed by: