General Knowledge Practice MCQs Set 2 for Bank Clerical 2020

Get unlimited access to the best preparation resource for IAS : fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Download PDF of This Page (Size: 92K)

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor.com

27 Which is the biggest animal mentioned in Holy Quran?

Answer: Elephant

28 Which is the smallest animal mentioned in Holy Quran?

Answer: Mosquito

29 How many words are in the longest Sura of Holy Quran?

Answer: 25500

30 How many words are in the smallest Sura of Holy Quran?

Answer: 42

31 Which Sura of Holy Quran is called the mother of Quran?

Answer: Sura Hamd

32 How many Sura start with Al-Hamdullelah?

Answer: Five_ Hamd, Inaam, Kahf, Saba & Fatr

34 How many Sura's name is only one letter?

Answer: Three, Qaf, Sad & Noon

35 How many Sura start with word " Inna "?

Answer: Four sura - Fatha, Nuh,Qadr, Qausar

37 Which sura are called Musabbahat?

Answer: Esra, Hadeed, Hsar, Juma, Taghabun & Aala

38 How many sura are Makkahi and how many are Madni?

Answer: Macci 86, Madni 28

39 Which sura is on the name of tribe of Holy Prophet?

Answer: Quresh

40 Which sura is called the heart of Holy Quran?

Answer: Yaseen

41 In which sura the name of Allah is repeated five time?

Answer: Sura al-Haj

42 Which sura are named Azaiam?

Answer: Sajdah, Fusselat, Najum & Alaq

43 Which sura is on the name of one Holy war?

Answer: Sura Ahzaab

44 Which sura is on the name of one metal?

Answer: Sura Hadeed

45 Which sura does not starts with Besmillah?

Answer: Sura Tauba

46 Which sura is called ' Aroos-ul-Quran?

Answer: Sura Rehman

47 Which sura is considered as 1/3 of holy Quran?

Answer: Sura tauheed

48 The name of how many sura are without dot?

Answer: Hamd, Raad, Toor, Room, Masad

50 How many sura start with the Initials (Mukette'at) 29 Sura.

51 Which Sura was revealed twice?

Answer: Sura Hamd

52 In which Sura the back biter is condemned?

Answer: Sura Humzah

53 In which Sura the name of Allah is repeated in every verse?

Answer: Sura Mujadala

54 In which Sura the letter 'Fa' did not come?

Answer: Hamd

55 Which Sura are called Muzetain?

Answer: Falk & Nas

Developed by: