General Knowledge Practice MCQs Set 3 for Bank Clerical 2020

Get unlimited access to the best preparation resource for competitive exams : fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Download PDF of This Page (Size: 91K)

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor.com

56 Which are those Sura if their name is reversed remain the same?

Answer: Lael & Tabbat

57 Which is that Sura if its first letter is remove becomes the name of one of the cities of Saudi Arab? Answer: Sajdah

58 Which Sura start with word ' Tabara Kallazi' ' Mulk & Furkan

59 Macci Sura were revealed in how many years?

Answer: 13 years

60 Madani Sura were revealed in how many years?

Answer: 10 years

61 Which sura start with word Kad?

Answer: Mujadala & Momenoon

62 Which Sura is related to Hazrat Ali?

Answer: Sura Adiat

63 How many Sura are in 30th. Chapter?

Answer: 37

64 Which sura every verse ends with letter 'Dal '?

Answer: Tauheed

65 Which Sura is revealed in respect of Ahllelbayet?

Answer: Sura Dahr

66 Which sura every verse ends with letter ' Ra ' Qauser.

67 In which sura the creation of human being is mentioned?

Answer: Sura Hijr V-26

68 In which sura the regulations for prisoner of war is mentioned?

Answer: Sura Nesa

69 Which sura is having the laws about marriage?

Answer: Sura Nesa

70 Which sura if its name is reversed becomes the name of one bird?

Answer: Sura Room

71 In which sura the story of the worship of cow of Bani Esra'iel is mentioned?

Answer: Sura Taha

72 In which sura the law of inheritance is mentioned?

Answer: Sura Nesa

73 In which sura the Hegira of Holy Prophet is mentioned?

Answer: Sura Infall

74 In which Sura the 27 Attributes of God are mentioned?

Answer: Sura Hadeed

100 General Knowledge Quiz Questions for Entrance Exams

Developed by: