Ticket Collector, Commercial Clerk, Jr. Clerk, Jr. Account Clerk Exam Part 1

Get top class preparation for Bank-PO right from your home: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of Bank-PO.

Download PDF of This Page (Size: 91K)

1. The main sources about the Indus Valley civilization are :

(1) Inscriptions

(2) Coins

(3) Manuscripts on leaves of palm and birch

(4) Archaeological excavations

Answer: 4

2. The propounder of Yoga School of Philosophy was

(1) Patanjali

(2) Gautam

(3) Jaimini

(4) Shankaracharya

Answer: 1

3. The term ‘Double Fault’ is related to the game of

(1) Badminton

(2) Golf

(3) Tennis

(4) Cricket

Answer: 3

4. Which of the following pairs of names are related?

(1) Golf- Polo

(2) Soccer- Football

(3) Billiards- Snookers

(4) Volleyball- Football

Answer: 2

5. Which of the following pairs is the highest peak of India?

(1) Kanchanjungha

(2) Nanda Devi

(3) Mount Everest

(4) Kamet

Answer: 1

6. After how many years elections are held to elect the members of Rajya Sabha?

(1) 6 years

(2) 2 years

(3) 3 years

(4) 4 years

Answer: 1

7. Which of the following is the longest river in India?

(1) Ganga

(2) Brahmaputra

(3) Yamuna

(4) Godavari

Answer: 1

8. Which of the following vitamins is obtained from sunlight?

(1) Vitamin A

(2) Vitamin C

(3) Vitamin D

(4) Vitamin B

Answer: 3

9. How many bones are there in the human body?

(1) 206

(2) 202

(3) 204

(4) 203

Answer: 1

10. Which of the following is the longest river in the world?

(1) Amazon

(2) Nile

(3) Mississippi

(4) Danube

Answer: 2

Developed by: