IBPS Clerks Exam Questions and Answers Date 11th Dec 2012 Paper

Get unlimited access to the best preparation resource for Bank-PO : get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of Bank-PO.

Download PDF of This Page (Size: 107K)

IBPS (Clerk) Exam held on 11-12-2011

1 Shanti Swarup Batnagar Award is given for excellence in the field of _______?

A) Literature

B) Music

C) Sports

D) Science & technology

E) Social service

Ans- D

2. Raag Darbari’ is a famous book written in Hindi by ______?

A) Shri Amarkant

B) Shri Shrilal Shukla

C) Shri Nirmal Verma

D) Shri Harivansh Rai Bachan

E) Smt. Malti Joshi

Ans-B

3. Leila Lopes who was crowned Miss Universe recently is a citizen of _______?

A) USA

B) Britain

C) Brazil

D) India

E) Angola

Ans – E

4. Ms. Helle Thorning Schmidt is the first woman Prime Minister of _______?

A) Norway

B) Brazil

C) Denmark

D) Argentina

E) None of these

Ans – C

5. The 34th General Assembly of the International Organization for Standardization (ISO) was organized recently in ______?

A) London

B) New Delhi

C) Vienna

D) Milan

E) Stockholm

Ans-B

6. Who among the following is the author of the book “Last Man in the Tower”?

A) Vikramseth

B) KiranDesai

C) Shobha De

D) Chatan Bhagat

E) Aravind Adiga

Ans-E

7. Which of the following days was proclaimed International Literacy Day” by UNESCO?

A) 8th September

B) 18th September

C) 18th Oct

D) 18th Oct

E) 28th Nov

Ans-A

8. Which of the following honorary rank is given to M. S. Dhoni in the Territorial Army?

A) Major General

B) Sergeant

C) Major

D) Lieutenant Colonel

E) Colonal

Ans-D

9 Who among the following is not a sports person?

A) Sania Mirza

B) Azim H.Premji

C) Leander peas

D) Ricky ponting

E) Rahul Dravid

Ans-B

10 Which of the following International events is associated with the game of car racing?

A) Twenty -20

B) FIFA World Cup

C) Dubai Open

D) Singapore Grandprix

E) Grand Master

Ans-D

11 Who among the following is a Golf Player and represents India in International events?

A) Mahesh Bhupathi

B) Pankaj Advani

C) Jee Milka Singh

D) Vijendra singh

E) Zaheer Khan

Ans-C

12 Which of the following is the name of India’s space launching vehicle?

A) Edusat

B) G-Sat

C) PSLV

D) Kalpana-1

E) HTPB

Ans-C

13 Which of the following awards has been given to Bragesh Mishra in 2011?

A) Padma Vibhusan

B) Bharat Ratna

C) Rajiv Gandhi Khel Ratna

D) Padmashri

E) Man of the year 2011

Ans-A

14 Who among the following is the author of the famous Russian Classic book” The Mother”?

A) Maxim Gorky

B) Vladimir Nabokov

C) Leo Tolstoy

D) Edgar Allam Poe

E) Nikita Khruschev

Ans-A

15 Who among the following is the President of a Russian country at present?

A) Ban -Ki moon

B) Pascal Lamy

C) Margaret Chan

D) Dmitry Medvedev

E) Kaushik Basu

Ans-D

Developed by: