Computer Question Bank Higher Questions and Answers Part 6

Get unlimited access to the best preparation resource for Bank-PO : fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Download PDF of This Page (Size: 91K)

55. The search companion can

a) locate all files containing a specified phrase

b) restrict its search to a specified set of folders

c) locate all files containing a specified phrase and restrict its search to a specified set of folders

d) cannot locate all files containing a specified phrase or restrict its search to a specified set of folders

e) None of these

Answer : A

56. Which of the following cannot be part of an e-mail address?

a) Period

b) At sign

c) Space

d) Underscore

e) None of these

Answer : C

57. Which of the following must be contained in a URL?

a) A protocol identifier

b) The letters www.

c) The unique registered domain name

d) www.and the unique registered domain name

e) None of these

Answer : D

58. Which of the following information systems focuses on making manufacturing processes more efficient and of higher quality?

a) Computer aided manufacturing

b) Computer integrated manufacturing

c) Computer aided software engineering

d) Computer aided system engineering

e) None of these

Answer : A

59. A mistake in an algorithm that causes incorrect results is called a

a) logical error

b) syntax error

c) procedural error

d) compiler error

e) None of these

Answer : B

60. A device for changing the connection on a connector to a different configuration is

a) a converter

b) a competent

c) an attachment

d) an adapter

e) None of these

Answer : D

61. To navigate to a new web page for which you know the URL, type that URL in the browser’s … and press Enter

a) Address bar

b) Domain bar

c) Address button

d) Name button

e) None of these

Answer : A

62. The CPU also called the … when talking about PCs, does the vast majority of the processing for a computer.

a) Macroprocessor

b) RAM

c) Memory system

d) microprocessors

e) None of these

Answer : D

63. A computer’s type, processor and operating system define its …

a) Brand

b) Size

c) Platform

d) Speed

e) None of these

Answer : D

64. A kiosk

a) is data organised and presented in a manner that has additional value beyond the value of the data itself

b) combines microscopic electronic components on a single integrated circuit that processes bits according to software instructions

c) is a computer station that provides the public with specific and useful information and service

d) Describes a computer’s type, processor, and operating system

e) None of these

Answer : C

65. The part of the CPU that accesses and decodes programme instructions, and coordinates the flow of data among various system components is the

a) ALU

b) Control unit

c) Megabertz

d) Motherboard

e) None of these

Answer : B

Developed by: