Computer Question Bank Higher Questions and Answers Part 8

Get unlimited access to the best preparation resource for Bank-PO : fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Download PDF of This Page (Size: 92K)

77. A disk’s content that is recorded at the time of manufacture and that cannot be changed or erased by the user is

a) Memory only

b) Write only

c) Read only

d) Run only

e) None of these

Answer : C

78. Distributed processing involves

a) solving computer component problems from a different computer

b) solving computing problems by breaking them into smaller parts that are separately processed by different computers

c) allowing users to share files on a network

d) allowing users to access network resources away from the office

e) None of these

Answer : B

79. The operating system determines the manner in which all of the following occurs except

a) user creation of a document

b) user interaction with the processor

c) printer output

d) data displayed on the monitor

e) None of these

Answer : B

80. Office LANs that are spread geographically apart on a large scale can be connected using a corporate

a) CAN

b) LAN

c) DAN

d) WAN

e) None of these

Answer : C

81. You can keep your personal files/folders in

a) My folder

b) My documents

c) My files

d) My text

e) None of these

Answer : B

82. The primary purpose of software is to turn data into

a) Websites

b) Information

c) Programs

d) Objects

e) None of these

Answer : B

83. A directory within a directory is called

a) Mini Directory

b) Junior Directory

c) Part Directory

d) Sub Directory

e) None of these

Answer : D

84. A compiler translates a program written in a high-level language into

a) Machine language

b) An algorithm

c) A debugged program

d) Java

e) None of these

Answer : A

85. When your turn on the computer, the boot routine will perform this test

a) RAM test

b) disk drive test

c) memory test

d) power on self-test

e) None of these

Answer : D

86. A ___________ is a unique name that you give to a file of information

a) Device letter

b) Folders

c) File name

d) File name extension

e) None of these

Answer : D

87. Hardware includes

a) all devices used to input data into a computer

b) sets of instructions that a computer runs or executes

c) the computer and all the devices connected to it that are used to input and output data

d) all devices involved in processing information including the central processing unit, memory and storage

e) None of these

Answer : C

Developed by: