Question Bank & Answer Key of Fundamental of Computers Part 15

Glide to success with Doorsteptutor material for Bank-PO : fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Download PDF of This Page (Size: 91K)

206. .......... are high-end printers

a. Inkjet

b. Laser

c. Thermal

d. Dot matrix

Answer : B

207. ......... are used for plotting graphs and design on papers

a. Trackball

b. Joystick

c. Light pen

d. Plotters

Answer : D

208. Daisy wheel, Drum, chain etc are the .............

a. Flow chart

b. Mouse

c. Key board

d. Printers

Answer : D

209. ....are specific to users’ needs

a. System software

b. Application software

c. Assemblers

d. Compilers

Answer : B

210. Joshy, Perfumes are examples of.............

a. Operating system

b. Computer languages

c. Computer viruses

d. Web portals

Answer : C

211. Which of the following is/ are operating systems

a. Windows

b. Unix

c. OS/2

d. All of these

Answer : D

212. “MAN” stands for

a. Maximum Area Network

b. Minimum Area Network

c. Main Area Network

d. Metropolitan Area Network

Answer : D

213. Which of the following is a network topology

a. LAN

b. WAN

c. MAN

d. BUS

Answer : D

214. Which of the following is a type of network

a. Ring

b. Bus

c. Star

d. PAN

Answer : D

215. VOIP stands for..........

a. Voice over IP

b. Video over IP

c. Viruses over IP

d. Virtual over IP

Answer : A

216. The first web browser is

a. Mosaic

b. Netscape

c. Internet explorer

d. Collabra

Answer : A

Developed by: