Question Bank & Answer Key of Fundamental of Computers Part 7

Glide to success with Doorsteptutor material for Bank-PO : fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Download PDF of This Page (Size: 93K)

97. VDU is also called

a. Screen

b. Monitor

c. Both 1 & 2

d. printer

Answer : C

98. BIOS stands for

a. Basic Input Output system

b. Binary Input output system

c. Basic Input Off system

d. all the above

Answer : A

99. Father of “C‘ programming language

a. Dennis Ritchie

b. Prof John Keenly

c. Thomas Kurtz

d. Bill Gates

Answer : A

100. The instructions that tell a computer how to carry out the processing tasks are referred to as computer.........

a. programs

b. processors

c. input devices

d. memory modules

Answer : A

101. An area of a computer that temporarily holds data waiting to be processed is..........

a. CPU

b. Memory

c. Storage

d. File

Answer : B

102. ........... is the key to close a selected drop -down list; cancel a command and close a

dialog box.

a. TAB

b. SHIFT

c. ESC

d. F10

Answer : C

103. .......... is the key we use to run the selected command.

a. SHIFT

b. TAB

c. ENTER

d. CTRL

Answer : C

104. ............. Is the functional key to display save-as box.

a. F5

b. F6

c. F9

d. F12

Answer : D

105. Data becomes ................ when it is presented in a format that people can understand and use

a. processed

b. graphs

c. information

d. presentation

Answer : C

106. The term ............. designates equipment that might be added to a computer system to enhance its functionality.

a. digital device

b. system add-on

c. disk pack

d. peripheral device

Answer : D

107. A ............ is a microprocessor -based computing device.

a. personal computer

b. mainframe

c. workstation

d. server

Answer : A

108. RAM can be treated as the ......... for the computer's processor

a. factory

b. operating room

c. waiting room

d. planning room

Answer : C

109. Which of the following are the functions of a operating system

a. Allocates resources

b. Monitors Activities

c. Manages disks and files

d. All of the above

Answer : D

110. To move a copy of file from one computer to another over a communication channel is

called?

a. File transfer

b. File encryption

c. File modification

d. File copying

Answer : A

Developed by: