Question Bank & Answer Key of Fundamental of Computers Part 9

Glide to success with Doorsteptutor material for Bank-PO : fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Download PDF of This Page (Size: 94K)

125. Which one of the following is NOT a computer language

a. MS-Excel

b. BASIC

c. COBOL

d. C++

Answer : A

126. RAM is also called as

a. Read / Write Memory

b. Long Memory

c. Permanent Memory

d. Primary Memory

Answer : A

127. ............ Store data or information temporarily and pass it on as directed by the control

unit

a. Address

b. Register

c. Number

d. Memory

Answer : B

128. Select the Odd one

a. Operating system

b. Interpreter

c. Compiler

d. Assembler

Answer : A

129. A ............ is an additional set of commands that the computer displays after you make a selection from the main menu

a. dialog box

b. submenu

c. menu selection

d. All of the above

Answer : A

130. COBOL is an acronym for.............

a. Common Business Oriented Language

b. Computer Business Oriented Language

c. Common Business Operated Language

d. Common Business Organized Language

Answer : A

131. All of the following are examples of real security and privacy risks EXCEPT

a. hackers

b. Spam

c. Viruses

d. identity theft

Answer : B

132. Which of the following is NOT one of the four major data processing functions of a computer?

a. gathering data

b. processing data into information

c. analyzing the data or information

d. storing the data or information

Answer : C

133. All of the following are examples of storage devices EXCEPT :

a. hard disk drives

b. printers

c . floppy disk drives

d. CD drives

Answer : B

134. The CPU and memory are located on the :

a. expansion board

b. motherboard

c. storage device

d. output device

Answer : B

135. ............... is the science that attempts to produce machines that display the same type of intelligence that humans do

a. Nanoscience

b. Nanotechnology

c. Simulation

d. Artificial intelligence (Al)

Answer : D

136. Servers are computers that provide resources to other computers connected to a :

a. networked

b. mainframe

c. supercomputer

d. client

Answer : B

137. When creating a computer program, the ......... designs the structure of the program

a. End user

b. System Analyst

c. Programmer

d. All of the above

Answer : B

138. A computer program that converts an entire program into machine language at one time is called a/ an

a. Interpreter

b. simulator

c. characters

d. compiler

Answer : C

Developed by: