General Knowledge Practice MCQs Set 1 for Bank PO (IBPS) 2020 for Bank PO (IBPS) 2020

Doorsteptutor material for IAS is prepared by world's top subject experts: fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Download PDF of This Page (Size: 91K)

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor.com

S.No. Question Answer

1 How many Sura are in Holy Quran?

Answer: 114

2 How many Verses are in Holy Quran?

Answer: 6666

3 How many dots are in Holy Quran?

Answer: 1015030

4 How many over bar (zaber) are in Holy Quran?

Answer: 93243

5 How many under bar ( Zaer ) are in Holy Quran?

Answer: 39586

6 How many Raque are in Holy Quran?

Answer: 1000

7 How many stop ( Waqf ) are in Holy Quran?

Answer: 5098

8 How many Thashdeed are in Holy Quran?

Answer: 19253

9 How many letters are in Holy Quran?

Answer: 323671

10 How many pash are in Holy Quran?

Answer: 4808

11 How many Madd are in Holy Quran?

Answer: 1771

12 How many words are in Holy Quran?

Answer: 77701

13 How many parts of Holy Quran?

Answer: 30

14 How many times Besmillah Al-Rahmaan Al-Raheem is repeated?

Answer: 114

15 How many Sura start with Besmillah Al-Rahmaan Al-Raheem?

Answer: 113

16 How many times the word 'Quran' is repeated in Holy Quran?

Answer: 70

17 Which is the longest Sura of Holy Quran?

Answer: Al-Baqarah

18 Which is the best drink mentioned in Holy Quran?

Answer: Milk

19 The best eatable thing mentioned in Holy Quran is?

Answer: Honey

20 Which is the shortest Sura of Holy Quran?

Answer: Quasar

21 The longest verse of Holy Quran is in which Sura?

Answer: Al-Baqarah No.282

23 Which letters is used for the most time in Holy Quran?

Answer: Alaph

24 Which letters is used for the last time in Holy Quran?

Answer: Zaa

25 Which is the best night mentioned in Holy Quran?

Answer: Night of Qadar

26 Which is the best month mentioned in Holy Quran?

Answer: Ramzan

Developed by: