Bank Probationary Officer (Bank Po) Questions and Answers Paper Part 3

Get unlimited access to the best preparation resource for Bank-PO : get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of Bank-PO.

Download PDF of This Page (Size: 94K)

34. Who is the author of the book A Rainbow in the Night?

(a) Jim Corbett

(b) George Orwell

(c) Riduard Loomg

(d) Dominique Lapierre

(e) None of these

Answer: D

35. Which country will host the FIFA World Cup in 2018?

(a) England

(b) Spain

(c) Portugal

(d) Belgium

(e) None of these

Answer: E

36. Name the film which is an Indo-Bangladesh joint production and has bagged the coveted Golden Peacock Award for the Best Film at the 41st International Film Festival of India (IFFI) 2010.

(a) Moner Manush

(b) Bilet Pherat

(c) Andhare Lao

(d) Neel Akasher Neechey

(e) None of these

Answer: A

37. Beighton Cup is associated with

(a) Football

(b) Cricket

(c) Badminton

(d) Hockey

(e) None of these

Answer: D

38. Name the tiny the energy-rich gulf Arab country that has been picked to host the FIFA 2022 World Cup.

(a) UAE

(b) Oman

(c) Saudi Arabia

(d) Qatar

(e) None of these

Answer: D

39. World Disabled Day is observed on

(a) 1 December

(b) 2 December

(c) 3 December

(d) 4 December

(e) None of these

Answer: C

40. Name the concept introduced by the UPA govt through an Act in 2008 for imparting speedy justice to rural population.

(a) Gram Nyayalayas

(b) Gram Panchayat

(c) Gram Nyaya Sabha

(d) Gram Sabha

(e) None of these

Answer: A

41. Name the son of the late Andhra chief minister YS Rajasekhara Reddy who resigned from the Kadapa Lok Sabha constituency and Congress recently.

(a) K Rossiah

(b) YS Jaganmohan

(c) Kiran Reddy

(d) Gopal Rao

(e) None of these

Answer: B

42. What is Wikileaks?

(a) A spy agency

(b) A terrorist organization

(c) A whistle-blowing website

(d) A hackers, group

(e) None of these

Answer: C

43. Which of the following is not correctly matched?

(a) IDBI Bank – RBI

(b) ULIP—SEBI

(c) Pension – PFRDA

(d) Insurance—IRDA

(e) Mutual Fund – PFRDA

Answer: B

44. Which of the following is not an instrument of capital market?

(a) Share

(b) Bond

(c) Debenture

(d) Repo

(e) All the above

Answer: D

45. Lemuam rimmer David Rudisha and Croatian high jump star Blanka Vlasic were named male and female athletes of the year respectively by the

(a) IAAF

(b) World Athletic Organisation

(c) European Athletic Organisation

(d) World Athletic Federation

(e) None of these

Answer: A

46. Which of the following is the last book of VS Naipaul?

(a) A House for Mr. Biswas

(b) The Masque of Africa

(c) India: A Wounded Civilization

(d) India: A Million Mutinies Now

(e) None of these

Answer: B

47. Who among the following is not an economist?

(a) Bhagwati Prasad

(b) Suresh Tendulkar

(c) Kaushik Basu

(d) Vandana Shiva

(e) All the above

Answer: D

48. Name the chief minister of Andhra Pradesh who resigned recently.

(a) YS Jaganmohan

(b) YV Reddy

(c) Janardhan Reddy

(d) K Rosaiah

(e) None of these

Answer: D

49. Nallari Kiran Kumar Reddy has been appointed as the Chief Minister of

(a) Karnataka

(b) Andhra Pradesh

(c) Kerala

(d) Tamil Nadu

(e) None of these

Answer: B

50. Who has been conferred Indira Gandhi Prize for Peace, Disarmament and Development for 2010?

(a) Luiz Inacio Lula da Silva

(b) Aung San Suu Kyi

(c) Nelson Mandela

(d) Bingu Wa Mutharika

(e) None of these

Developed by: