IBPS and Clerk Exam Mental Ability Questions and Answers Paper

Glide to success with Doorsteptutor material for Bank-PO : get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of Bank-PO.

Download PDF of This Page (Size: 93K)

209. In a sequence of events that take place in an instruction cycle, the first cycle is called

1) Store cycle

2) Execute cycle

3) Fetch cycle

4) Decode cycle

5) Code cycle

Ans: Fetch cycle

210. Peripheral devices such as printers and plotters are considered to be

1) Hardware

2) Software

3) Data

4) Information

5) None of these

Ans: Hardware

211. Which of the following Excel charts represents only one value for each variable?

1) Function

2) Line

3) Pie

4) Bar

5) None of these

Ans: Function

212. To see the document before the printout is taken, use

1) Insert Table

2) Paste

3) Format Painter

4) Cut

5) Print Preview

Ans: Print Preview

213. ALU works on the instructions and data held in the

1) Notebook

2) Registers

3) Copy Pad

4) I/O devices

5) None of these

Ans: Registers

214. To move data from one part of the document to another, which of the following is used?

1) Cut and Paste

2) Copy and Paste

3) Cut and Delete

4) Copy and Undo

5) Cut and Insert

Ans: Cut and Paste

215. Which of the following is the another name for a preprogrammed formula in Excel?

1) Range

2) Graph

3) Function

4) Cell

5) None of these

Ans: Function

216. To save a document for the first time, ______ option is used.

1) Save as

2) Save first

3) Save on

4) Copy

5) Paste

Ans: Save as

217. What is a device that can change images into codes for the computer?

1) Mouse

2) Printer

3) Joystick

4) Keyboard

5) Scanner

Ans: Scanner

218. Which of the following are the two basic types of graphics used in Word 2000?

1) Autoshapes and Clip Art

2) Header and Footer

3) Drawing Objects and Pictures

4) Spelling and Grammar

5) Word Count

Ans: Word Count

219. The user can use _______ commands to search for and correct words in a document.

1) Print and Print Preview

2) Header and Footer

3) Find and Replace

4) Spelling and Grammar

5) Copy and Paste

Ans: Find and Replace

220. What is the advantage of using basic HTML to create a document?

1) HTML is very easy to use.

2) The document can be displayed by all word processors.

3) The document can be displayed by all programs.

4) The document can be displayed by all browsers.

5) None of these

Ans: The document can be displayed by all browsers.

Developed by: